Sort by
Sort by

Εθελοντική απόσυρση ζυμαρικών ψυγείου στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία λόγω παραπλανητικής σήμανσης

Back to Press releases
Αθήνα

Εθελοντική απόσυρση ζυμαρικών ψυγείου στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία λόγω παραπλανητικής σήμανσης

Η Nestlé αποσύρει εθελοντικά δύο προϊόντα ζυμαρικών ψυγείου στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία λόγω παραπλανητικής σήμανσης στην ετικέτα. Η απόσυρση αυτή δεν επηρεάζει την ελληνική αγορά, καθώς η Nestlé δεν διαθέτει αυτήν την κατηγορία προϊόντων στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο, την οποία καλύπτουμε μέσω συνεργαζόμενου διανομέα.

Με τις πρώτες αναφορές στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με προϊόντα που περιέχουν κρέας με παραπλανητική σήμανση, η Nestlé ξεκίνησε εκτεταμένους ελέγχους στα προϊόντα και στις πρώτες ύλες της σε όλη την Ευρώπη. Από τους ελέγχους προέκυψαν ίχνη DNA αλόγου σε δύο προϊόντα ζυμαρικών που περιέχουν κρέας, το οποίο η Nestlé προμηθεύεται από τη γερμανική εταιρεία H .J. Schupke.

Παρότι δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας τροφίμων, η παραπλανητική σήμανση των προϊόντων δεν συνάδει με τις υψηλές απαιτήσεις των καταναλωτών. Γι’ αυτό και η εταιρεία προχωρεί άμεσα σε εθελοντική απόσυρση δύο προϊόντων κατεψυγμένων ζυμαρικών, τα Buitoni Beef Ravioli και τα Beef Tortelini από τις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας. Τα προϊόντα αυτά θα αντικατασταθούν με προϊόντα που αποδεδειγμένα περιέχουν 100% βοδινό. Επίσης αποσύρεται από τη αγορά της Γαλλίας το προϊόν Lasagnes à la Bolognaises Gourmandes που διατίθεται για επαγγελματική χρήση.

Στο μεταξύ διευρύνουμε το υπάρχον σύστημα για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων μας προσθέτοντας νέους ελέγχους για τον εντοπισμό DNA αλόγου σε βοδινό πριν την παραγωγή στην Ευρώπη. Η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων μας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την εταιρεία μας. Ζητούμε συγγνώμη από τους καταναλωτές μας και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι οι ενέργειές μας για το συγκεκριμένο ζήτημα θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα και την ανιχνευσιμότητα των προϊόντων μας.

Η συγκεκριμένη απόσυρση δεν επηρεάζει την ελληνική αγορά, καθώς η Nestlé δεν δραστηριοποιείται στην κατηγορία των κατεψυγμένων ζυμαρικών στην Ελλάδα.