Sort by
Sort by

Οι εγκαταστάσεις μας

 

Nestle Headquarters

 

 

Κεντρικά Γραφεία

Οι διοικητικές λειτουργίες της Nestlé στην Ελλάδα στεγάζονται από το 1995 στα ιδιόκτητα γραφεία της εταιρείας στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Το 7όροφο κτίριο διαμορφώθηκε με τρόπο ώστε να στεγάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους 400 περίπου υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό. Ο χώρος διαθέτει δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης και έναν υπέργειο, καθώς και μια ευρύχωρη αίθουσα εστιατορίου που καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες των εργαζομένων. Στα κεντρικά μας γραφεία τηρούμε σταθερά διαδικασίες ανακύκλωσης, μεριμνούμε και συμμετέχουμε συνειδητά στην προσπάθεια για λιγότερη δυνατή κατανάλωση σε ενεργειακούς πόρους.

 

Εργοστάσια

Σήμερα η Nestlé διαθέτει δύο εργοστάσια στην Ελλάδα: το εργοστάσιο του καφέ στα Οινόφυτα και το εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή στο Μοναστηράκι Βόνιτσας (Αιτωλοακαρνανία).

 

Inofyta factory

 

Οινόφυτα Βοιωτίας

Το Εργοστάσιο Καφέ βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη του νομού Βοιωτίας, πάνω στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και σε απόσταση 55 χλμ. από την Αθήνα. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που χτίστηκε το 1974 από την Λουμίδης Α.Ε. για την παραγωγή και συσκευασία του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, που ήταν γνωστός στην ελληνική αγορά από το 1920. Το Σεπτέμβριο του 1987 η Λουμίδης Α.Ε. εξαγοράστηκε από τη Nestlé και αμέσως έγιναν στο εργοστάσιο οι απαιτούμενες επενδύσεις για εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής πεφρυγμένου καφέ, καθώς και η εγκατάσταση των γραμμών παραγωγής για τη συσκευασία στην Ελλάδα του Nescafé Classic.

Σήμερα, η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου βασίζεται σε ένα υπερσύγχρονο καβουρδιστήρι που εγκαινιάστηκε το 2018, και δέκα γραμμές παραγωγής. Στα Οινόφυτα γίνεται η παραγωγή όλης της γκάμας του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία, συσκευάζεται ο στιγμιαίος καφές Nescafe και είμαστε περήφανοι που από το 2019 και ο espresso Buondi παράγεται εδώ. Επιπλέον, γίνεται εξαγωγή των προϊόντων μας σε περισσότερες από 10 χώρες.

Το εργοστάσιο των Οινοφύτων παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην αδιάληπτη τροφοδοσία της αγοράς και στη συνεχή εξέλιξη της γκάμας των προϊόντων μας, επιτρέποντάς μας να προσφέρουμε προϊόντα προσαρμοσμένα στην ελληνική αγορά και τις ανάγκες των πελατών και των καταναλωτών μας. Για τον λόγο αυτό επενδύουμε διαρκώς τόσο στον τομέα της παραγωγικής του δυναμικής όσο και σε εξοπλισμό, σε καινοτομία και στην τεχνογνωσία των  εργαζόμενων μας. 

 

Korpi factory

 

 

 

Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας

Το εργοστάσιο Κορπή που βρίσκεται λίγο έξω από την Βόνιτσα στην περιοχή Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί μια σημαντική επένδυση που στοχεύει στο να μεταφέρει με τον πιο αγνό τρόπο το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή κοντά σας.

Μια τεράστια έκταση που βρίσκεται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, φιλοξενεί ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην Ευρώπη. Με πλήρες ανοξείδωτο δίκτυο νερού, με μικροβιακά ελεγχόμενα εμφιαλωτήρια στα οποία ασκείται πλήρης έλεγχος θερμοκρασίας και υγρασίας, με ό,τι πιο νέο από άποψη τεχνολογίας και αυτοματισμού, με γρήγορες και αποτελεσματικές γραμμές παραγωγής και εμφιάλωσης, το εργοστάσιο Κορπή αποτελεί εγγύηση για την άριστη ποιότητα του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή.

Μάλιστα, το εργοστάσιο Κορπή είναι το 1o εργοστάσιο από όλα τα εργοστάσια νερού στην Ελλάδα και από τα πρώτα της Nestlé παγκοσμίως που διαθέτει την πιστοποίηση Alliance for Water Stewardship (AWS). Η διαδικασία της πιστοποίησης γίνεται από εξειδικευμένο ανεξάρτητο φορέα και είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική. Ωστόσο, η δέσμευση και η συστηματική δουλειά του εργοστασίου οδήγησαν σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική διαπίστευση, με βάση το διεθνές πρότυπο AWS. Πρόκειται για μια διεθνή πιστοποίηση που περιλαμβάνει μια σειρά από ενέργειες, αυστηρά κριτήρια, στοιχεία και ενδελεχείς ελέγχους, που βεβαιώνουν την άρτια λειτουργία του εργοστασίου σε σχέση με την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων. 

Οι βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να λάβει κάποιος τη διεθνή πιστοποίηση, που αποτελούν ταυτόχρονα και βασική προτεραιότητα για την Nestlé είναι:

 

  1. Καλή διαχείριση του νερού
  2. Βιώσιμη διατήρηση του ισοζυγίου του νερού
  3. Καλή ποιότητα του νερού
  4. Καλή κατάσταση των Σημαντικών Υδάτινων Περιοχών (Ποτάμια, Πηγές κλ.π.)

 

H Nestlé έχει δεσμευθεί για την πιστοποίηση όλων των εργοστασίων νερού της με το συγκεκριμένο πρότυπο μέχρι το 2025, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη θετική συμβολή της εταιρείας στη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων για την κοινή ωφέλεια.

 

Στο εργοστάσιο επίσης εφαρμόζεται σύστημα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, τα οποία προσαρμόζονται στο NQMS (Nestle Quality Management System) και το FSMS (Nestle Food Safety Management System), βασικό μέρος του οποίου αποτελεί και η εφαρμογή του συστήματος ΗΑCCP. Το εφαρμοζόμενο σύστημα ποιότητας έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000.