Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Η Nestlé και οι συνεργάτες της δημιουργούν 100.000+ ευκαιρίες απασχόλησης στην Ευρώπη

Back to Press releases
Αθήνα,
18.09.2014

Περίπου 200 εταιρείες ένωσαν σήμερα τις δυνάμεις τους με τη Συμμαχία για τη Νέα Γενιά (Alliance for YOUTH) της  Nestlé, ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση ανεργίας στους νέους της Ευρώπης. Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη Συμμαχία για τη Νέα Γενιά στοχεύουν να δημιουργήσουν πάνω από 100.000 ευκαιρίες για νέους ανθρώπους μέσα στα επόμενα χρόνια. H κεντρική εκδήλωση για την πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε πανευρωπαϊκά στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Nestlé στην Ελβετία και μεταδόθηκε μέσω webcast στην Αθήνα, στο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, σε εκδήλωση που χαιρέτισε ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Η Συμμαχία για τη Νέα Γενιά αποτελεί τον τέταρτο πυλώνα της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας της Nestlé για την Νεανική Απασχόληση Nestlé needs YOUth, η οποία παρουσιάστηκε στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2013.

Στο πλαίσιο ενός οικονομικού περιβάλλοντος με πολλές προκλήσεις, με ελάχιστη έως μηδενική ανάπτυξη, η Συμμαχία για τη Νέα Γενιά δεσμεύεται να συνεργαστεί στενά με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, αλλά και με τον τομέα της εκπαίδευσης για την προώθηση της απασχολησιμότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Όταν πριν από περίπου 10 μήνες ξεκίνησε από την Ελλάδα η πανευρωπαϊκού επιπέδου πρωτοβουλία της Nestlé (Nestlé needs YOUth), την είχα χαρακτηρίσει ως μια εξαιρετική και πρωτότυπη προσπάθεια. Σήμερα, δέκα μήνες μετά, οι εκτιμήσεις μου για την ποιότητα της πρωτοβουλίας της Nestlé δικαιώθηκαν. Η Nestlé κράτησε τον λόγο της», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

«Η πρωτοβουλία εξελίσσεται και στην Ελλάδα κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζεται με την υποκίνηση ενός ευρύτατου δικτύου συνεργατών της Nestle, δημιουργώντας σταδιακά ένα “κύμα” συνευθύνης και δημιουργίας. Μια πραγματική Συμμαχία για την απασχόληση των νέων», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

«Με πάνω από 200 εταιρείες από όλη την Ευρώπη, η Συμμαχία για τη Νέα Γενιά αποτελεί την πρώτη πανευρωπαϊκή κίνηση, από πλευράς επιχειρήσεων, που υπόσχεται να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την είσοδό τους στον επαγγελματικό κόσμο και να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους σε μια απαιτητική αγορά εργασίας», ανέφερε ο  Laurent Freixe, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé για την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωση για τη Συμμαχία για τη Νέα Γενιά στην Ελβετία.

Ο Παύλος Κιόρτσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς σημείωσε: «Ο λόγος που βρισκόμαστε όλοι εδώ σήμερα – εκπρόσωποι της πολιτείας, του ιδιωτικού τομέα, των οργανώσεων που σχετίζονται με την απασχόληση, των ίδιων των νέων – είναι για να ανοίξουμε τον πιο γόνιμο διάλογο για ένα ζήτημα του οποίου η λύση δεν παίρνει αναβολή: την ανεργία των νέων.»

«Στόχος της Συμμαχίας για τη Νέα Γενιά είναι να προσφέρει ένα οργανωμένο πλαίσιο με όλους και προς όλους τους ενδιαφερόμενους, που θα βγάλει τους νέους από την κρίση της ανεργίας», εξήγησε ο κύριος Κιόρτσης. «Ήδη, κατά την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας, έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση από τους προμηθευτές και άλλους συνεργάτες μας και εδώ στην Ελλάδα, οι οποίοι αποδεικνύεται ότι συμμερίζονται το όραμά μας για την ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης».

Στην εκδήλωση στην Αθήνα παρευρέθηκαν 15 Διευθύνοντες Σύμβουλοι και εκπρόσωποι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η πρόοδος της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Nestlé needs YOUth

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Nestlé needs YOUth, η Nestlé έχει δημιουργήσει περίπου 8.000 ευκαιρίες απασχόλησης τους τελευταίους 8 μήνες στην Ευρώπη. Η δέσμευσή της είναι να δημιουργήσει 20.000 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους έως 30 ετών μέχρι το 2016.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η δέσμευση αυτή αφορά σε 500 ευκαιρίες απασχόλησης. Κατά τους πρώτους 8 μήνες υλοποίησης του προγράμματος η εταιρεία έχει προχωρήσει σε 112 προσλήψεις και 49 ευκαιρίες για πρακτική εξάσκηση και μαθητεία. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 ατομικές και ομαδικές συναντήσεις για συμβουλευτική καριέρας σε νέους, με έμφαση στο βιογραφικό τους σημείωμα και την επαγγελματική συνέντευξη.

Η υπόσχεση της Συμμαχίας για τη Νέα Γενιά

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη Συμμαχία για τη Νέα Γενιά έχουν υποσχεθεί να αναπτύξουν μια σειρά κοινών αλλά και ανεξάρτητων πρωτοβουλιών, οι οποίες θα προσφέρουν στους νέους ανθρώπους ουσιαστική εργασιακή εμπειρία και πρακτική άσκηση, δημιουργώντας πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας και ευκαιρίες εκπαιδευτικής κατάρτισης. 

 
Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη Συμμαχία για τη Νέα Γενιά θα αποτελούν ενεργά μέλη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για Μαθητείες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (the European Commission’s European Alliance for Apprenticeships), προωθώντας τη μαθητεία και την εκπαίδευση, ως ενεργοί πρεσβευτές επαγγελματικής κατάρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Συνεργασίες σε όλη την Ευρώπη

Οι ιδρυτικές επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τον οργανισμό παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού  Adecco, την AXA ασφαλιστική, το διεθνή όμιλο ειδών διατροφής Cargill, τους ομίλους logistics CHEP και DS Smith, τους συμβούλους Ernst & Young, την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Facebook και την εταιρεία αρωμάτων και γεύσεων Firmenich.
 
Η εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών Google, ο όμιλος ανάλυσης καταναλωτών Nielsen, η εταιρεία επικοινωνίας Publicis Groupe, η εταιρεία τεχνολογίας Salesforce, το κοινωνικό δίκτυο Twitter και η νομική εταιρεία White & Case έχουν επίσης εγγραφεί στη Συμμαχία.

Η εκδήλωση της 18ης Σεπτεμβρίου αποτελεί την εκκίνηση για τη Συμμαχία για τη Νέα Γενιά στην Ελλάδα. Για τον σκοπό αυτό η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με επιλεγμένους τοπικούς και πανευρωπαϊκούς προμηθευτές, με στόχο την υλοποίηση στοχευμένων σχετικών δράσεων και τη μεγιστοποίηση των ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους στην Ελλάδα.

Σχετικά δημοσιεύματα:

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για τη Νεανική Απασχόληση
http://www.nestle.com/jobs/graduates-entry-level/europe-youth-employment-initiative

Καριέρα στη Nestlé
http://www.nestle.com/jobs/your-career-at-nestle

Καριέρα στη Nestlé στην Ελλάδα
http://www.nestle.gr/jobs/documents/index.html

Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τις Θέσεις Μαθητείας
http://ec.europa.eu/education/policy/vocational-policy/alliance_en.htm

Η πρωτοβουλία Follow the Sun
http://www.nestle.gr/media/pressreleases/follow-the-sun

 

Article Type