Οι απόψεις της Nestlé για το Νερό

Στη Nestlé πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι η πρόσβαση στο νερό αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Η συνέντευξη που κυκλοφορεί σε βίντεο στο διαδίκτυο είναι ένα απόσπασμα από ντοκιμαντέρ του 2005 που έχει απομονώσει φράσεις με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις του προέδρου του Ομίλου Nestlé Peter Brabeck σχετικά με το νερό.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Nestlé έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε καθαρό νερό, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε ενυδάτωση και υγιεινή. Οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για 50 έως 100 λίτρα νερό για τον καθένα σε ημερήσια βάση χρησιμοποιούνται ως αναφορά. Ο πρόεδρος έχει επίσης δηλώσει την ισχυρή του υποστήριξη στην απόφαση 64/292 των Ηνωμένων Εθνών για το Ανθρώπινο Δικαίωμα στο Νερό και την Υγιεινή.

Το 2010 ενσωματώσαμε την αναγνώριση και το σεβασμό στο ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό στις Αρχές Επιχειρηματικής Δραστηριότητας της Nestlé και μάλιστα προτού καν αυτό αναγνωριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη. Το νερό είναι επίσης ένας σημαντικός πυλώνας ενδιαφέροντος του Κοινωνικού μας Απολογισμού με τίτλο «Nestlé in Society: Creating Shared Value and Meeting our Commitments”.

Για να εξασφαλίσουμε το σεβασμό για το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό ακολουθούμε διαδικασία ενδελεχούς έρευνας και αξιολογούμε την πιθανή επίδραση που μπορεί να έχει στο δικαίωμα μιας κοινότητας στο νερό, καθώς και τη μακροπρόθεσμη διαθεσιμότητα των υδάτινων πόρων μέσα από συστηματικές Αναφορές Υδάτινων Πηγών.

Πιστεύουμε ότι η υπεύθυνη διαχείριση των υδάτινων πόρων από όλους τους χρήστες αποτελεί απόλυτη ανάγκη. Είμαστε ιδρυτικό μέλος του CEO Water Mandate του Παγκοσμίου Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών και συνεργαζόμαστε με δημόσιους οργανισμούς, κοινότητες, κορυφαίους ειδικούς στο θέμα και κυβερνήσεις για να βοηθήσουμε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική διαχείριση και τροφοδότηση σε νερό.