Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé: Δεσμεύσεις με διαφάνεια

Back to Press releases
Αθήνα,
11.03.2014

Στον νέο της απολογισμό με τίτλο «Η Nestlé στην Κοινωνία 2013», παρουσιάζονται αναλυτικά οι προσπάθειες της Nestlé να ανταποκριθεί σε μια σειρά δεσμεύσεων, που αφορούν στη σχέση της εταιρείας με την κοινωνία.

 
Οι 35 δεσμεύσεις καλύπτουν θέματα που αφορούν στη διατροφή, στο νερό, στην αγροτική ανάπτυξη, στη βιωσιμότητα και στη συμμόρφωση στους κανόνες επιχειρηματικής δεοντολογίας.  

Η Nestlé στοχεύει στην εκπλήρωση αυτών των δεσμεύσεων μέχρι το 2020 ή και νωρίτερα. Από τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις, οι δέκα είναι νέες για τη φετινή χρονιά, ενώ οι 6 έχουν ανανεωθεί, σύμφωνα με την ανταπόκριση των συμμετόχων κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μηνου. 

 
Ο απολογισμός επικεντρώνεται στη θεμελιώδη θέση της Nestlé πως, για να είναι μια εταιρεία επιτυχημένη μακροπρόθεσμα και για να δημιουργεί αξία για τους μετόχους της, πρέπει να δημιουργεί αξία για την κοινωνία. Τη θέση αυτή η εταιρεία με τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις δείχνει αποφασισμένη να τηρήσει.

Οι εν λόγω δεσμεύσεις αφορούν, για παράδειγμα, την έμφαση της εταιρείας στη έρευνα για τη διατροφή και την υγεία, καθώς και τη δημιουργία και τη διάθεση προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας για παιδιά.

  
Το μακροπρόθεσμο όραμα

«Πιστεύουμε πως ο συγκεκριμένος απολογισμός του 2013 για τη Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, ώστε να επικοινωνούμε με διαφάνεια», αναφέρει ο πρόεδρος της Nestlé, Peter Brabeck- Letmathe. «Για να αναπτυχθεί μια εταιρεία σαν τη δική μας, χρειαζόμαστε ένα μακροπρόθεσμο όραμα, που να πλαισιώνεται από ένα συμπαγές σύνολο αρχών και αξιών που βασίζονται στον σεβασμό».

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé, Paul Bulcke, ανέφερε πως ελπίζει η συγκεκριμένη έκθεση να καταστήσει ικανούς τους μετόχους και τους συμμετόχους να διατηρήσουν την ευθύνη της εταιρείας προσφέροντας καθοδήγηση και εποικοδομητική κριτική.

 «Είναι ένα σύνολο δεσμεύσεων για το μέλλον, που καλύπτουν κάθε τομέα της εταιρείας μας, παρέχοντας μια ξεκάθαρη εικόνα της στρατηγικής κατεύθυνσης και των προτύπων, για τα οποία λογοδοτούμε», αναφέρει ο κύριος Bulcke.

«Οι δεσμεύσεις είναι πραγματικές, είναι αξιόπιστες και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την πραγματοποίησή τους. Ωστόσο, γνωρίζουμε πως θα προκύψουν προκλήσεις στην πορεία, τις οποίες και θα μοιραστούμε και πάλι μαζί σας».

Έμφαση στη διατροφή

Οι ανανεωμένες πολιτικές της Nestlé για τη μείωση του αλατιού, της ζάχαρης και των κορεσμένων λιπαρών, καθώς και για την αφαίρεση των trans λιπαρών που προέρχονται από υδρογονωμένα έλαια, φανερώνουν τη συνεχή δέσμευσή μας για τη προάσπιση της παγκόσμιας δημόσιας υγείας.

Η Nestlé δεσμεύεται για τη μείωση του νατρίου (αλατιού) και της ζάχαρης στα προϊόντα της.

Στο πεδίο της μείωσης των κορεσμένων λιπαρών και της αφαίρεσης των trans λιπαρών, που προέρχονται από υδρογονωμένα έλαια στα προϊόντα της, προτεραιότητα για τη  Nestlé θα έχουν τα προϊόντα που καταναλώνονται από παιδιά και οικογένειες, όπως σούπες, σνακ, πίτσες και έτοιμα γεύματα.

Οι συνεχείς επενδύσεις στο δίκτυο των κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και οι εξωτερικές συνεργασίες θα βοηθήσουν τη Nestlé να πετύχει αυτούς τους στόχους και να συμβάλει θετικά στη διατροφή, την υγεία και ευημερία των καταναλωτών στο μέλλον.

Οι νέες δεσμεύσεις που προστέθηκαν τη φετινή χρονιά στην έκθεση, είναι αποτέλεσμα ειδικών προτάσεων που έγιναν κατά τη διάρκεια της έκθεσης του 2012 από τους συμμετόχους.

Πέντε από αυτές καλύπτουν τις ήδη υπάρχουσες δεσμεύσεις για την πρωτοβουλία W.A.T.E.R. και αφορούν στο νερό. Και σε αυτές θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση, ενώ η εταιρεία θα ενημερώνει δημόσια για την επίτευξή τους.      

 
Όσον αφορά στις υπόλοιπες δεσμεύσεις, η εταιρεία έδωσε έμφαση στον άνθρωπο – συμπεριλαμβάνοντας την υπόσχεση για αξιολόγηση και έμφαση στην επίδραση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις δραστηριότητες και την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρείας, την εξαφάνιση της παιδικής εργασίας και την ενίσχυση της ισορροπίας ανάμεσα στα φύλα (gender balance). 

Στοιχεία

Σημαντικά επιτεύγματα το 2013

• 7.789 προϊόντα ανανεώθηκαν με περισσότερα διατροφικά οφέλη 
• Διατέθηκαν περισσότερα από 67 δις μερίδες εμπλουτισμένων προϊόντων
• Μειώθηκε το υλικό των συσκευασιών κατά 66.594 τόνους, εξοικονομώντας 185 εκατ. ελβετικά φράγκα
• Από το 2005 μειώθηκαν οι συνολικές υδροληψίες κατά 33% ανά τόνο προϊόντος
• 300.000 αγρότες εκπαιδεύτηκαν μέσω ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων
• Από το 2005 επιτεύχθηκε σημαντική μείωση σε άμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της τάξεως των 7,4%

Δεσμεύσεις για το Νερό (W.A.T.E.R.)

• Υλοποίηση εργασιών, για την επίτευξη ορθολογικής χρήσης του νερού στις δραστηριότητες της εταιρείας μας
• Υποστήριξη και προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών για το νερό
• Αποτελεσματική αξιοποίηση της ποσότητας του νερού που επιστρέφεται
• Συνεργασία με τους προμηθευτές, ειδικά τους αγρότες
• Ενημέρωση για την πρόσβαση στο νερό και τη διατήρησή του

Εξωτερική αναγνώριση της Nestlé


• Κατάκτηση της πρώτης θέσης από το φιλανθρωπικό οργανισμό Oxfam στην κατηγορία Behind the Brands το 2013
• Κατατάξη ανάμεσα στις 3 καλύτερες εταιρείες τροφίμων και ποτών στον κατάλογο «Access to Nutrition»
• Ηγετική θέση στην κατηγορία της σύμφωνα με το Dow Jones Sustainability Index 2013
• Παραμένει η μόνη εταιρεία παραγωγής βρεφικών σκευασμάτων, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο για υπεύθυνη επένδυση του FTSE   
• Επίτευξη του μεγαλύτερου σκορ στη CDP Climate Performance Leadership Index

Σχετικές πληροφορίες

Απολογισμός για τη Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους: Η Nestlé στην Kοινωνία
http://www.nestle.com/asset-library/documents/library/documents/corporate_social_responsibility/nestle-csv-summary-report-2013-en.pdf

Περισσότερες ιστορίες για τη Nestlé και τη Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους στην Ελλάδα και στον Κόσμο

Τι είναι η Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους;
http://www.nestle.com/csv/what-is-csv
Παραδείγματα για τη Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους σε όλο τον κόσμο
http://www.nestle.com/csv/case-studies
Το Nescafé Plan
http://www.nestle.com/csv/case-studies/allcasestudies/thenescaf%C3%A9plan-mexico
Το Cocoa Plan
http://www.nestle.com/csv/responsible-sourcing/cocoa/nestle-cocoa-plan
Πρόγραμμα «Παιδιά Όλο Υγεία» στην Ελλάδα
http://www.nestle.com/csv/case-studies/allcasestudies/kids-nutrition-greece-healthy
Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Nestlé needs YOUth ξεκινά από την Αθήνα
http://www.nestle.gr/media/pressreleases/nestleneedsyouth

 

Article Type