Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Η Nestlé Purina δημιουργεί το «BetterwithPets», το πρώτο βραβείο για την ενίσχυση των κατοικίδιων ζώων

Back to Press releases
Αθήνα,
05.04.2018
Η Nestlé Purina, σε συνεργασία με την Ashoka ανακοίνωσε τη δημιουργία του Βραβείου BetterwithPets, συνολικής αξίας 100.000 ελβετικών φράγκων. To BetterwithPets είναι το πρώτο βραβείο που στοχεύει στην υποστήριξη καινοτομιών και πρωτοβουλιών που επικεντρώνονται στην αξιοποίηση και ανάδειξη των οφελών που δημιουργεί η σχέση μεταξύ ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων.

Πιο συγκεκριμένα, η Nestlé Purina αναζητά οργανισμούς ή επιχειρήσεις που πραγματοποιούν ενέργειες οι οποίες επικεντρώνονται στην ενίσχυση των κατοικίδιων ζώων αλλά και των ανθρώπων που τα φροντίζουν. Η πρόσκληση συμμετοχής για το βραβείο είναι ανοιχτή για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τη Ρωσία, την Ελβετία, την Ουκρανία και τη Νορβηγία. Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν βραβεία συνολικής αξίας 100.000 ελβετικών φράγκων, καθώς και να λάβουν καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη και ειδικούς της Nestlé Purina, με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των οργανισμών τους και τον τρόπο λειτουργίας τους. 

Οι αιτήσεις για το βραβείο BetterwithPets είναι επίσης ανοιχτές σε κοινωνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που επιδιώκουν να αναδείξουν  τα οφέλη που δημιουργεί η σχέση των ανθρώπων με τα κατοικίδια ζώα, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 15 Απριλίου 2018. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί μια λίστα με τις προκρινόμενες υποψηφιότητες που έλαβαν θετική αξιολόγηση, ενώ τέλος η διαδικασία θα καταλήξει σε πέντε φιναλίστ οι οποίοι θα κληθούν συμμετάσχουν στο Φόρουμ BetinaPetts Purina που θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία στις 7 Ιουνίου 2018, όπου και θα ανακοινωθούν οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού.
 

"Στην Purina εργαζόμαστε σκληρά για να βοηθήσουμε στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ των ανθρώπων και των κατοικίδιων ζώων, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πάντα περισσότερα πράγματα που μπορούν να γίνουν", δήλωσε η Στέλλα Δεμέστιχα, Διευθύντρια του τμήματος Petcare της Nestlé Ελλάς."Μέσω του συγκεκριμένου βραβείου επιδιώκουμε να ανακαλύψουμε πρωτοβουλίες που να αντανακλούν με το πάθος μας να εμπλουτίσουμε τη ζωή των κατοικίδιων ζώων και των ανθρώπων που τα φροντίζουν. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι  και ανυπόμονοι για τις καινοτόμες ιδέες που θα ανακαλύψουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία».


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://purina.oiengine.com/ για να δείτε τα κριτήρια, τις κατηγορίες και τους όρους του διαγωνισμού. Εναλλακτικά, σε περίπτωση που επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση και να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα BetterwithPets Prize 2018. Όλες οι αιτήσεις πρέπει να συμπληρωθούν στην Αγγλική γλώσσα.


Περισσότερες πληροφορίες για το βραβείο :
 

ΒΡΑΒΕΙΟ BETTER WITH PETS : ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Υποψήφιοι θεωρούνται όλοι όσοι η εργασία τους επικεντρώνεται σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω κατηγορίες:
 

Υγιέστεροι μαζί

Οι απαιτήσεις της σύγχρονης καθιστικής ζωής σημαίνουν ότι οι άνθρωποι είτε έχουν λιγότερο χρόνο είτε είναι λιγότερο πιθανό να είναι σωματικά δραστήριοι και ενεργοί με τα κατοικίδια ζώα τους. Γι’ αυτό το λόγο αναζητούμε πρωτοβουλίες και καινοτομίες με έμφαση στην κοινωνία, που να επιτρέπουν στους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα τους να ζουν μαζί και να ζουν ενεργά και υγιεινά. Πιθανοί υποψήφιοι μπορεί να είναι:

Οργανισμοί και επιχειρήσεις που σκοπεύουν σε έναν πιο υγιεινό και ασφαλή τρόπο ζωής τόσο για τα κατοικίδια ζώα όσο και για τους ανθρώπους
Οργανισμοί και επιχειρήσεις που λειτουργούν αποτρεπτικά στην εμφάνιση παχυσαρκίας στα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους

Αλληλεπιδρώντας μαζί

Οι άνθρωποι όλων των ηλικιών βιώνουν μια αίσθηση απομόνωσης και αποσύνδεσης, είτε από την αυξανόμενη πολυπλοκότητα της σύγχρονης ζωής και της τεχνολογίας, είτε επειδή οι ηλικιωμένοι και οι μειονότητες μπορεί να αισθάνονται μόνοι και αποκομμένοι από την κοινωνία. Ψάχνουμε για πρωτοβουλίες που καλύπτουν όλο το κοινωνικό και ηλικιακό φάσμα και επικροτούν τον ισχυρό δεσμό μεταξύ ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων, που μπορεί να συμβάλει στη ψυχική υγεία, στην καλλιέργεια ενσυναίσθησης και τέλος τη συναισθηματική ηρεμία του ανθρώπου. Πιθανοί υποψήφιοι μπορεί να είναι:
Οργανισμοί και επιχειρήσεις που καταπολεμούν τη κοινωνική αποσύνδεση και απομόνωση
Οργανισμοί και επιχειρήσεις που επιδιώκουν να παρέχουν υποστήριξη στην ψυχική υγεία των ανθρώπων

Συμβιώνοντας μαζί

Η αυξανόμενη αστικοποίηση και οι κανονιστικές ρυθμίσεις έχουν οδηγήσει στη μείωση των ανοιχτών χώρων που είναι φιλικοί προς τα κατοικίδια ζώα, ενώ παράλληλα έχουν αυξηθεί οι περιορισμοί των χώρων που μπορούν να φιλοξενήσουν ταυτόχρονα ανθρώπους και κατοικίδια. Ψάχνουμε για πρωτοβουλίες που επιτρέπουν στους ανθρώπους και τα κατοικίδιά τους να απολαμβάνουν και να μοιράζονται τους ίδιους χώρους καθώς και να συνδυάζονται με κοινωνικά και / ή οικονομικά οφέλη, όπως π.χ. την ύπαρξη κατοικίδιων ζώων στους χώρους εργασίας και σε άλλες αστικές και αγροτικές περιοχές φιλικές προς τα κατοικίδια.  Πιθανοί υποψήφιοι μπορεί να είναι:
Οργανισμοί και επιχειρήσεις που επιτρέπουν την πρόσβαση των ζώων σε όλο και περισσότερες περιοχές της καθημερινότητας των ανθρώπων
Οργανισμοί και επιχειρήσεις που σχεδιάζουν ή ανακαλύπτουν χώρους φιλικούς προς τα κατοικίδια, επιτρέποντας στα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους να περνούν περισσότερο και ποιοτικότερο χρόνο μαζί

ΒΡΑΒΕΙΟ BETTER WITH PETS : ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Οι υποψήφιοι για να κερδίσουν θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:
Καινοτομία - Η πρωτοβουλία πρέπει να ακολουθεί μια καινοτόμο προσέγγιση στο πρόβλημα που επιδιώκει να αντιμετωπίσει. Η καινοτομία μπορεί να προκύψει από τη χρήση νέων μεθόδων, νέων μοντέλων ή νέων τεχνολογιών ή από την εφαρμογή παλιών μεθόδων, μοντέλων ή τεχνολογιών με νέους και καινοτόμους τρόπους.
Κοινωνικός αντίκτυπος - Η πρωτοβουλία πρέπει να έχει αποδείξει την αξία της σε πιλοτικό βαθμό, σε μεγάλη ή μικρή κλίμακα και να έχει μετρήσιμη και ποσοτικοποιήσιμη συμβολή στη κοινωνία.
Δυνατότητα ανάπτυξης και / ή αναπαραγωγής - Η πρωτοβουλία πρέπει να έχει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική ή / και να δυνατότητα να λειτουργήσει σε άλλα κοινωνικά, πολιτιστικά ή γεωγραφικά πλαίσια
Οικονομική βιωσιμότητα - Η πρωτοβουλία πρέπει να βασίζεται σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, ή / και να παρουσιάζει ρεαλιστικά και μακροπρόθεσμα σχέδια για την οικονομική της βιωσιμότητα, ενώ πρέπει να έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει και μετά από τη χρηματοδότηση του Βραβείου της Purina “BetterwithPets”
Οργανωτική ηγεσία - Η πρωτοβουλία και οι ηγέτες της πρέπει να επιδείξουν ηγετική θέση για να επηρεάσουν τον τομέα στον οποίο εργάζονται, καθώς και ικανότητα ενσωμάτωσης και μόχλευσης της επένδυσης της Purina, και τέλος την υποστήριξη που παρέχεται μέσω του βραβείου Betina BetterwithPets
Προοπτικές δημιουργίας αμοιβαίου οφέλους - Η πρωτοβουλία πρέπει να μπορεί να δημιουργήσει αξία για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την έννοια της δημιουργίας κοινωνικού οφέλους: αποτελεί βασική μας πεποίθηση ότι η επιχείρησή θα πρέπει να είναι επιτυχής μακροπρόθεσμα, δημιουργώντας αξία για την κοινωνία, για τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται  εντός της κοινότητας.  

ΒΡΑΒΕΙΟ BETTERWITHPETS: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ
Εάν η απάντησή σας είναι «ναι» σε καθένα από τα παρακάτω ερωτήματα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://purina.oiengine.com/challenge/ για να εγγραφείτε και να μάθετε περισσότερα για το βραβείο. Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] για περισσότερες πληροφορίες .
Είστε άνω των 18 ετών;
Είστε ο Διευθύνων Σύμβουλος, ιδρυτής, συν-ιδρυτής ή κατέχουν διευθυντικές θέσεις μέσα στην επιχείρηση σας; Είναι η επιχείρηση σας ή ο οργανισμός σας ενεργός πέρα από το πλαίσιο μιας ιδέας και επιτυχημένος έστω σε πιλοτικό επίπεδο;
Η πρωτοβουλία σας έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί σε ευρεία κλίμακα ή να πραγματοποιηθεί σε μια νέα κοινότητα ή ένα νέο περιβάλλον;
Η πρωτοβουλία σας έχει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο ή οικονομικό σχέδιο;
Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας στα Αγγλικά;

ΟΡΟΙ
Μόνο μία αίτηση ανά πρωτοβουλία θα γίνει αποδεκτή.
Εάν επιλεγεί για τη δεύτερη φάση, ο ιδρυτής, συνιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος ή ισοδύναμο μέλος της διοίκησης πρέπει να είναι διαθέσιμος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 7 έως τις 11 Μαΐου για πρόσθετες συνεντεύξεις.
Εάν επιλεγεί για την τελική φάση, ο ιδρυτής, συνιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος ή ισοδύναμο μέλος της διοίκησης πρέπει να είναι παρόντες για την τελική παρουσίαση στις 7 Ιουνίου 2018
Οι εταίροι ή οι πρωτοβουλίες που χρηματοδοτούνται ή υποστηρίζονται ήδη από τη Nestlé SA, τις θυγατρικές της, ή τις κοινοπραξίες της δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό

Article Type