Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Διπλή βράβευση για την Nestlé Ελλάς στα HR Awards 2015

Back to Press releases
Αθήνα,
05.10.2015

Δυο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Nestlé Ελλάς κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης των “HR Awards 2015” που διοργάνωσε για πρώτη φορά η Boussias Communications. Η εταιρεία ξεχώρισε στην κατηγορία Excellence in Workplace Well-being αποσπώντας το Βραβείο GOLD για το πρόγραμμα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για την Υγεία μου», ενώ κέρδισε και το Βραβείο SILVER στην κατηγορία Best Mental Health Resilience Initiative για το πρόγραμμα “Purina [email protected]”.

Η Nestlé αναγνωρίζοντας ότι οι άνθρωποι είναι η κινητήριος δύναμη της επιτυχίας της, έχει χαράξει μια ολοκληρωμένη  στρατηγική για την υγεία των εργαζομένων. Μέσα από το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για την Υγεία μου» λοιπόν, έχει επικεντρωθεί στους τομείς των Ergonomics και του Wellness εφαρμόζοντας καινοτόμα προγράμματα με αξιοσημείωτα αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στον πυλώνα του “Ergonomics”, εφαρμόζει το πρόγραμμα «Εργονομία στα γραφεία», το οποίο πραγματοποιείται από ειδικό επιστημονικό συνεργάτη με στόχο εξατομικευμένες μελέτες εκτίμησης και αξιολόγησης του ρόλου των εργονομικών συνθηκών στο βαθμό και στη συχνότητα παρουσίασης μυοσκελετικών διαταραχών. Τα αποτελέσματα έχουν δείξει σημαντική μείωση στα επίπεδα πόνου όσων υπέφεραν από χαμηλό οσφυϊκό πόνο και πόνο στον αυχένα (από το 9 στο 5,4), ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο πόνος σχεδόν μηδενίστηκε!

Παράλληλα, η εταιρεία διοργανώνει εκδηλώσεις και ενημερώσεις γύρω από την υγεία και την ευεξία, διαθέτει διατροφολόγο-διαιτολόγο, ο οποίος είναι πάντα στη διάθεση των εργαζομένων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει  μία σειρά ενεργειών που στοχεύουν και στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ανθρώπων της, όπως αθλητικές δραστηριότητες. Επιπλέον, στο menu του εστιατορίου της εταιρείας σερβίρονται καθημερινά υγιεινά γεύματα και σε κάθε όροφο των γραφείων προσφέρονται δωρεάν φρούτα ως υγιεινό σνακ.

Εξίσου σημαντική διάκριση όμως αποτελεί και το Βραβείο που απέσπασε το brand της Nestlé, Purina, για το πρόγραμμα “Purina [email protected]”. Σκοπός του προγράμματος είναι να ενημερώσει για τα οφέλη της παρουσίας των τετράποδων φίλων μας στον εργασιακό χώρο, δίνοντας στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να φέρουν τα κατοικίδιά τους στα γραφεία της εταιρείας συγκεκριμένες μέρες του χρόνου. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε πέρσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα θερμά σχόλια.

Η κα Πολυξένη Κιούρη, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Nestlé Ελλάς, σχολίασε σχετικά μετά την παραλαβή των βραβείων: «Στόχος όλων αυτών των δράσεων είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους μας γύρω από θέματα υγείας, τόσο σωματικής όσο και πνευματικής, δημιουργώντας τις συνθήκες που τους επιτρέπουν να ασχολούνται περισσότερο με τον εαυτό τους.  Η ανταπόκρισή των ανθρώπων μας σε αυτές τις δράσεις είναι ενθουσιώδης, με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό συμμετεχόντων και πολύ θετικά αποτελέσματα στο ηθικό, την ομαδικότητα και τη δέσμευση των εργαζομένων με την εταιρεία. Γι αυτό και συνεχίζουμε, έχοντας ήδη φτιάξει το πλάνο δράσεων για το 2016!».

Article Type