Sort by
Sort by

Τελικός Ignite Ideas III: Για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο του προγράμματος η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα

Back to Press releases

Με μια εκδήλωση αφιερωμένη στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων λύσεων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 3ος κύκλος του προγράμματος Ignite Ideas”. Το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όλο το «ταξίδι» του προγράμματος καθώς και τις ιδέες των startups που αναδύθηκαν από αυτό και υλοποιήθηκαν σε επίπεδο πιλοτικών εφαρμογών. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, ο οποίος επεσήμανε: “Μέσω του προγράμματος “Ignite Ideas”, η Nesté Ελλάς στοχεύει στην ενίσχυση καινοτόμων ιδεών που συνδέονται με τομείς δραστηριότητας της εταιρείας μας, εστιάζοντας σε νέες υπηρεσίες, νέα επιχειρηματικά μοντέλα και νέες πλατφόρμες που μπορούν να πλαισιώσουν τα προϊόντα μας. Θέλουμε να δώσουμε σε νέους  επιχειρηματίες και στις πρωτοποριακές ιδέες τους τον χώρο και τα εργαλεία που χρειάζονται για να εξελιχθούν και να ωριμάσουν, προσφέροντάς τους επιχειρηματική καθοδήγηση, τεχνογνωσία και διασύνδεση με την αγορά. Το μέλλον εξάλλου της ελληνικής επιχειρηματικότητας τους ανήκει». 

Ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έδωσε έμφαση στον τρόπο με τον οποίο “το Πανεπιστήμιο και οι εδραιωμένες επιχειρήσεις όπως η Nestlé Ελλάς, μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της προσπάθειας ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, εκπαιδεύοντας και κινητοποιώντας το ταλέντο, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα τον σχηματισμό ομάδων και λειτουργώντας ως κόμβοι δικτύωσης”.

Η Dataphoria, η οποία επαναπροσδιορίζει τη μετάβαση στην αειφορία, αξιοποιώντας δεδομένα και η PetExplorer, η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που στόχο έχει να φέρει κοντά ιδιοκτήτες κατοικίδιων και επαγγελματίες κτηνιάτρους, είναι δύο από τις φετινές startups που έφτασαν στην τελική φάση του προγράμματος και παρουσίασαν την επιχειρηματική τους πορεία καθώς και το πιλοτικό που ανέπτυξαν σε συνεργασία με τη Nestlé. Φέτος, για πρώτη φορά το Ignite Ideas δημιούργησε νέες επιχειρηματικές ομάδες, που δημιουργήθηκαν από μεμονωμένες συμμετοχές, τα μέλη των οποίων είχαν συμπληρωματικές δεξιότητες. Συγκεκριμένα, οι ομάδες KitchenInn, Bulk Green και GreenD παρουσίασαν την επιχειρηματική ιδέα που ανέπτυξαν εντός του προγράμματος, καθώς και τα επόμενα βήματα με στόχο  την υλοποίησή της. Σε όλη τη διάρκειά του προγράμματος,  οι ομάδες είχαν δίπλα τους ένα ευρύ δίκτυο στελεχών της Nestlé Ελλάς, από διαφορετικά τμήματα και με διαφορετικούς ρόλους, που τις υποστήριξαν στους τομείς που είχαν ανάγκη. 

Το φετινό πρόγραμμα υποστηρίχτηκε επίσης από τις εταιρείες Google HellasΚΡΗΤΙΚΟΣMcCann AthensMETRO και WEST, οι οποίες συνέβαλλαν στην περαιτέρω ανάπτυξη των προτεινόμενων λύσεων  τόσο με τη διοργάνωση εκπαιδευτικών workshops όσο και με τη συμμετοχή των στελεχών τους σε συνεδρίες συμβουλευτικής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, φιλοξενήθηκαν οι Startups BibeCoffee και Run4More που έχει υλοποιήσει την πιλοτική της εφαρμογή στο πλαίσιο του 1ου Proof-of-Concept προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από τον Κόμβο Science Agora. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα “Innovation Session” από την Σπυριδούλα Δρακοπούλου, SEED Manager, της Google Hellas και το πολύ ενδιαφέρον πάνελ για τον “Ρόλο των εδραιωμένων επιχειρήσεων στο επιχειρηματικό οικοσύστημα”, στο οποίο συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς , Κώστας Λαύκας, Partner στο Uni.Fund, Πάνος Μήτσιος, Co-Founder & COO της Tekmon και Λέων Γαβαλάς, Co-Founder & CEO της Bespot.

To πρόγραμμα “Ignite Ideas” είναι μια πρωτοβουλία της Nestlé Ελλάς που διανύει τον 3ο χρόνο υλοποίησης και στοχεύει στην ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ομάδων και των πρωτοποριακών ιδεών τους στο πραγματικό περιβάλλον της αγοράς. Υλοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), τη θερμοκοιτίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει σκοπό να λειτουργήσει ως ένας (ψηφιακός) επιταχυντής  της καινοτομίας. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα βρείτε στον σύνδεσμο: https://igniteideas.gr/

Σχετικά με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) ΟΠΑ

Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) δημιούργησε το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin), τη θερμοκοιτίδα του Πανεπιστημίου. Στόχος του Κέντρου ACEin αποτελεί η υποστήριξη νέων επιχειρηματικών σχημάτων και ερευνητικών ομάδων στην ανάπτυξη και υλοποίηση των καινοτόμων επιχειρηματικών τους ιδεών. Μεταξύ άλλων παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας, εκπαίδευσης, υποστήριξης και δικτύωσης. Το Κέντρο βοηθάει τα επωφελούμενα επιχειρηματικά σχήματα να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να προχωρήσουν από το στάδιο της ιδέας στο στάδιο της επιχειρηματικής υλοποίησης, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες επιτυχίας μέσα από συνεχή αλληλεπίδραση με την αγορά. Επίσης, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχειρηματική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες για το ACEin: E-mail: [email protected] | Τηλ: 210 8203827 | www.acein.aueb.gr