Sort by
Sort by

Τα Pet City και η PURINA® ενώνουν τις δυνάμεις τους και μεταμορφώνουν το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Αλίμου

Back to Press releases

Τα Pet City & η PURINA® βρίσκονται για μια ακόμα φορά δίπλα στα αδέσποτα ζώα φροντίζοντας για την ευημερία τους και ενώνουν δυνάμεις, ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης του καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Δήμου Αλίμου. 

Στη δράση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στο χώρο του καταφυγίου στον Άλιμο, συγκεντρώθηκαν ομάδες εθελοντών των δυο εταιριών, για να δημιουργήσουν ένα χαρούμενο περιβάλλον για τα ζωάκια που φιλοξενούνται στο χώρο.

Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες των Pet City & PURINA® προχώρησαν σε πληθώρα εργασιών για την αναβάθμιση του καταφυγίου, οι οποίες περιλάμβαναν:

  • Καθαρισμό και αναδιαμόρφωση του περιφραγμένου χώρου περιπάτου, με τοποθέτηση χαλικιού ώστε να δημιουργηθεί ένας καθαρός και ασφαλής χώρος για τα ζωάκια
  • Φύτευση δέντρων τα οποία πέραν της βελτίωσης της αισθητικής του χώρου, θα προσφέρουν πολύτιμη σκιά σε ζώα και ανθρώπους
  • Τοποθέτηση σταθμών σίτισης, για να εξασφαλιστεί ότι όλα τα ζώα θα έχουν πρόσβαση σε γεύματα
  • Δημιουργία χώρου σκίασης για παιχνίδι, με ειδικές κατασκευές, που θα επιτρέπουν στα ζωάκια να απολαμβάνουν υπαίθριο παιχνίδι ενώ μένουν προστατευμένα από τον ήλιο
  • Παροχή τροφής από την PURINA®, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες σε σίτιση των ζώων που φιλοξενούνται στο καταφύγιο

Την πρωτοβουλία των Pet City & της PURINA®, υποστήριξαν και τίμησαν με την παρουσία ο Δήμαρχος Αλίμου κος Ανδρέας Κονδύλης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας Δήμου Αλίμου κος Γιάννης Αντωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Μακαρηγάκης Γιώργος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου κος Στέφανος Διαμαντής. 

Η παρουσία και στήριξη της Δημοτικής Αρχής στην εν λόγω δράση, υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για την ενίσχυση της ευημερίας των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Αλίμου. 

Ο Δήμαρχος Άλιμου Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ όχι μόνο στις υπηρεσίες του Δήμου που επιλαμβάνονται όλο αυτό αλλά και στους χορηγούς και συνεργάτες μας, την PURINA®, το Pet City και όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που μας βοηθάνε διαρκώς να φροντίζουμε τα αδέσποτα ζώα. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στα τετράποδα, ο Kundera είχε πει ότι τα ζώα είναι ότι μας απέμεινε από τον παράδεισο. Ας τα φροντίζουμε και ας τα αγαπάμε ως σωστοί κηδεμόνες και γονείς τους» 

Με την σειρά της η Διευθύντρια της PURINA® Petcare για την Ελλάδα, Σοφία Δουράτσου, επεσήμανε: «Η Purina στηρίζει δράσεις με τοπικούς φορείς και συνεργάτες με στόχο την ευζωία των ζώων συντροφιάς και την προστασία του πλανήτη μας. Σκοπός μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ζωή για τα ζώα, τους ανθρώπους που τα προσέχουν και το περιβάλλον! Mε πολύ μεράκι, αγάπη και φροντίδα, η ομάδα της Purina συνεργάστηκε με το Pet City και τον Δήμο Αλίμου σε μια ουσιαστική δράση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας».

Η Βαρβάρα Σκούρτη, Head of Marketing Pet City Group δήλωσε « για εμάς στην Pet City η ενεργή συμμετοχή μας στην πρωτοβουλία του Δήμου Αλίμου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την φιλοσοφία μας για τη βελτίωση της ζωής των αδέσποτων ζώων και την προώθηση της υπεύθυνης φιλοζωίας στην Ελλάδα. Η εθελοντική μας ομάδα Act Pawsitive μαζί με την PURINA® και τους εργαζομένους του Δήμου Αλίμου, έδειξαν πως όλοι μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός μηχανισμός, μπορούμε να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ζωή για τα ζώα που φιλοξενούνται σε καταφύγια».

Τα Pet City και η PURINA® με κοινή την πεποίθηση πως « Τα ζώα αξίζουν το καλύτερο και μαζί μπορούμε να τους το προσφέρουμε» συνεχίζουν με σημαντικές δράσεις που προάγουν την υπεύθυνη φιλοζωία, με στόχο την ευζωία κάθε ζώου και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.