Πρασόπιτα

Μερίδες: 6


 

Υλικά

  • 2 φάκελοι πουρέ Maggi
  • 3 πράσα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 100 γρ. κομματάκια κοτόπουλο
  • 100 γρ. μανιτάρια
  • 50 γρ. τυρί τριμμένο
  • 25 γρ. κουκουνάρια
  • 25 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ μαργαρίνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Λίγο άσπρο κρασί

Εκτέλεση

Βάζουμε λίγο βούτυρο, τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το κοτόπουλο στη φωτιά να σoταριστούν, ρίχνοντας το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια.

Αφού ροδίσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, τη σταφίδα, τα κουκουνάρια, αλάτι, πιπέρι και το κρασί και τα αφήνουμε στη φωτιά για λεπτά.

Καθαρίζουμε το λευκό μέρος των πράσων, το κόβουμε, το αφήνουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό για 15 λεπτά, το στραγγίζουμε και φυλάμε το ζωμό του νερού.

Με 3/4 λίτρου από το ζωμό, το υπόλοιπο του βουτύρου και ένα κουταλάκι αλάτι, ετοιμάζουμε τον πουρέ Maggi ακολουθώντας τις οδηγίες.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Βάζουμε μια στρώση πουρέ, ρίχνουμε το ζαμπόν, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, μια στρώση πράσα και τέλος μια στρώση πουρέ.

Τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.