Πλιγουροσαλάτα

Μερίδες: 7-8


 

Υλικά

  • 250 γρ. πλιγούρι
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • 1 μάτσο μαϊντανός
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 ντομάτες μέτριες
  • λίγος δυόσμος
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ζωμός λαχανικών
    σε κόκκους της σειράς Maggi Νοστιμιά Μεσογειακοί 
  • πιπέρι μαύρο
  • πιπέρι κόκκινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε άφθονο ζεστό νερό για 6-8 ώρες.

Το σουρώνουμε. Έχουμε όλα τα λαχανικά πολύ ψιλοκομμένα και προσθέτουμε το ζωμό σε κόκκους της Maggi.

Ανακατεύουμε με το πλιγούρι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα δύο πιπέρια και το λεμόνι και τα χτυπάμε.

Αν θέλουμε αραιώνουμε με λίγο νερό.

Με αυτό το μίγμα περιχύνουμε το πλιγούρι.