Φασολάκια μαυρομάτικα με χωριάτικο λουκάνικο

Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 20’
Ψήσιμο: 20’


 

Υλικά

  • 225 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
  • 225 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Maggi Νοστιμιά
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια στο νερό από το βράδυ.

Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε.

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι για 3 λεπτά περίπου τα κρεμμύδια, το σέλερι και το σκόρδο λιωμένο.

Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες πάχους 2 εκατοστών και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις ντομάτες, το φύλλο δάφνης, τη Maggi Νοστιμιά και τα φασολάκια.

Τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι να κοχλάσουν, κατόπιν τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180°C.

Γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.