Κόκορας κρασάτος με κρεμμυδάκια και μανιτάρια

Μερίδες: 4-6
Προετοιμασία: 1 ώρα και 30 λεπτά


 

Υλικά

  • 1 κόκορα (περίπου 1,5 κιλό)
  • 60 γρ. βούτυρο φυτικό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • Θυμάρι
  • 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κύβος Maggi κλασικοί κότας διαλυμένος σε 400 ml νερό
  • 15 μικρά κρεμμυδάκια
  • 15 μανιτάρια
  • 1 κουταλάκι Maggi Νοστιμιά BIO
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Κόβουμε τον κόκορα σε έξι κομμάτια.

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκορα, αφού τα έχουμε αλευρώσει.

Όταν αρχίζουν να ροδίζουν, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το μαϊντανό, τη Maggi Νοστιμιά BIO και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό κότας Maggi κλασικοί, τα ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το τοποθετούμε στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι ο κόκορας να γίνει τρυφερός.

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, βούτυρο και αλάτι.

Κατόπιν σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κόκορα.

Σερβίρουμε τον κόκορα πασπαλίζοντας από πάνω με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.