Μοσχάρι με κάστανα και δαμάσκηνα

 

Υλικά

  • 1,5 κιλό μοσχάρι (σπάλα, κιλότο) χωρίς κόκαλο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3/4 λίτρου μαυροδάφνη
  • ½ φλιτζάνι ξίδι βαλσαμικό
  • 2 φύλλα δάφνη
  • λίγο θυμάρι
  • 4 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 20 βρασμένα κάστανα
  • 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Maggi Νοστιμιά
  • πιπέρι
  • 1 κουτί πουρές πατάτας Maggi

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ κόβουμε το κρέας σε μπουκιές και το τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος.

Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι και το περιχύνουμε με το ξίδι και τη μαυροδάφνη.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Την επομένη βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα.

Τα τσιγαρίζουμε μέχρι να χρυσίσουν.

Προς το τέλος ρίχνουμε και το σκόρδο.

Συγχρόνως σκουπίζουμε σε χαρτί κουζίνας το κρέας από τη μαρινάτα, βάζουμε στο τηγάνι 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περνάμε το κρέας για να ροδίσει.

Καλό είναι να ροδίζετε τα κομμάτια λίγα λίγα.

Ρίχνουμε το κρέας στα κρεμμύδια.

Αφού προσθέσουμε όλο το κρέας, τότε πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη Νοστιμιά Maggi και περιχύνουμε με την μαρινάτα που έχουμε φυλάξει.

Μόλις πάρει βράση, το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για μιάμιση ώρα σκεπασμένο στους 170°C.

Μετά προσθέτουμε τα καθαρισμένα βρασμένα κάστανα και τα δαμάσκηνα, προσθέτουμε και φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.

Το σερβίρουμε ζεστό με αχνιστό πουρέ πατάτας Maggi.