Τομάτες γεμιστές με θαλασσινές λιχουδιές

Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 30’
Ψήσιμο: 60’


 

Υλικά

  • 12 μέτριες τομάτες
  • 100 γρ. «ψίχα» ντομάτας
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. γαρίδες μικρές
  • 100 γρ. μύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλάκια Maggi Νοστιμιά Bio
  • 50 γρ. λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένο)
  • Πιπέρι
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ρύζι
  • Τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τις ντομάτες από το μέρος του κοτσανιού, τις αδειάζουμε (κρατάμε το εσωτερικό) και τις βάζουμε όλες σε ένα ταψί.

Σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρουμε για 5 λεπτά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μύδια, τις γαρίδες και τα καλαμαράκια.

Προσθέτουμε το κρασί, την «ψίχα» ντομάτας, το σκόρδο, τον άνηθο, τη Maggi Νοστιμιά Bio, το ρύζι και λίγο πιπέρι και περιμένουμε να πάρει βράση.

Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις ξανακλείνουμε.

Ρίχνουμε από πάνω τους λάδι και λίγο τυρί τριμμένο και τις ψήνουμε για περίπου μία ώρα στους 180°C.