Ρυζόγαλο με σως σοκολάτα

Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 30’


Υλικά

  • 375 ml γάλα εβαπορέ (αραιωμένο με 375 ml νερό)
  • 120 γρ. ρύζι γλασέ
  • 130 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι ροδόνερο

Για τη σως σοκολάτα

  • 150 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert
  • 150 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • Nestle Le Chocolat (σοκολάτα σε σκόνη)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, το ρύζι και το ζαχαρούχο γάλα.

Ανακατεύουμε το μίγμα για 2 λεπτά και το αφήνουμε να πάρει βράση.

Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (ελαφρά χτυπημένη) και το ροδόνερο.

Αδειάζουμε το μίγμα σε ατομικά ποτήρια σε ίσες ποσότητες.

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα Nestle Dessert και όταν λιώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε μαζί με τη μους πασπαλίζοντας με Nestle Le Chocolat.