Μους λεμόνι με σως από ακτινίδια

Μερίδες: 4-6
Προετοιμασία: 30’
Ψύξη (προαιρετικό): 1 ώρα


Υλικά

  • 300 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 190 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • χυμός από δύο λεμόνια
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 φύλλο ζελατίνας
  • 6 κλωναράκια δυόσμο
  • 4 ακτινίδια
  • 2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουταλιές Nestle Le Chocolat (σοκολατούχο ρόφημα σε σκόνη)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε σταδιακά το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Λιώνουμε σε πολύ λίγο καυτό νερό το φύλλο ζελατίνας, το οποίο έχουμε ήδη μαλακώσει σε κρύο νερό.

Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε στο μίγμα τη ζελατίνα και την κρέμα γάλακτος.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μαρέγκα, τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη μους σε ατομικά φορμάκια.

Αν θέλουμε να είναι παγωμένη, την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε.

Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε τα ακτινίδια, τα οποία έχουμε καθαρίσει, μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και σερβίρουμε μαζί με τη μους πασπαλίζοντας με Nestle Le Chocolat.