Λευκή μους με φράουλες

Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 15’


 

Υλικά

  • 180 gr. κουβερτούρα Nestle Dessert λευκή
  • 400 γρ. φράουλες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • Φύλλα μέντας

Εκτέλεση

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.

Κόβουμε κομματάκια τη σοκολάτα και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Βάζουμε την ρευστή κουβερτούρα Nestle Dessert λευκή σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει για 1-2 λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.

Προσθέτουμε τη μισή σαντιγί στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

Προσθέτουμε σταδιακά και την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε.

Μέσα σε μικρά ποτηράκια βάζουμε τη λευκή μους.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Πριν σερβίρουμε, πλένουμε και κόβουμε κομματάκια τις φράουλες και διακοσμούμε με αυτές την επιφάνεια των μους στα ποτηράκια.

Στολίζουμε με ένα φύλλο μέντας.