Γλυκάκια σοκολάτας

 

Υλικά

  • 5 φύλλα ζελατίνας
  • 4 κρόκους αβγού
  • 4 ασπράδια
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 250 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 4 κουταλιές Nestle Le Chocolat (στιγμιαίο σοκολατούχο ρόφημα σε σκόνη)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα πέντε φύλλα ζελατίνας σε ένα μπoλ με κρύο νερό για να μαλακώσουν.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές νερό και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, αφού τα έχουμε στραγγίξει.

Ανακατεύουμε καλά και όταν λιώσουν τα φύλλα ζελατίνας, τα προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ με το μίγμα.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα Nestle Dessert.

Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε και αυτή ανακατεύοντας απαλά με ένα σύρμα.

Μοιράζουμε όλο το παραπάνω μίγμα σε φορμάκια σε σχήμα πυραμίδας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ξεφορμάρουμε τα φορμάκια και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με Nestle Le Chocolat.

Για ντεκόρ μπορείτε να διακοσμήσετε με φρούτα της αρεσκείας σας.