Γλυκάκια γιαουρτιού με ζελέ και φρούτα

Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 55’


 

Υλικά

  • 8 φύλλα ζελατίνας
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • το χυμό από μισό πορτοκάλι
  • το ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 400 γρ. διάφορα φρούτα (ροδάκινο, νεκταρίνι, ανανάς)

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό.

Προετοιμάζουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και με λίγο νερό και προσθέτουμε τη βανίλια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιρόπι με το γιαούρτι και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό από το πορτοκάλι και αφού στραγγίξουμε καλά τα φύλλα ζελατίνας, τα προσθέτουμε στο χυμό μέχρι να λιώσουν.

Προσθέτουμε το παραπάνω μίγμα στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την προσθέτουμε στο μίγμα.

Πλένουμε λίγα φρούτα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με το μίγμα.

Μοιράζουμε το μίγμα σε μικρές φόρμες τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν.

Όταν έχουν πήξει, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε από πάνω με τα υπόλοιπα φρέσκα φρούτα.