Γλυκό σταφύλι με παγωτό

 

Υλικά

  • 2 κιλά σταφύλια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • την αγαπημένη σας γεύση ALOMA

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Βάζουμε το σταφύλι μαζί με τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια υφασμάτινη, λεπτή πετσέτα και την αφήνουμε έτσι για 24 ώρες.

Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε την κατσαρόλα να βράσει σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.

Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε σε γυάλινα βάζα.

Σερβίρουμε 2-3 κουταλάκια του γλυκού σταφύλι μαζί με μια μπάλα ALOMA της Nestle.