Παγωτό έκπληξη

Μερίδες: 8
Προετοιμασία: 20΄


 

Υλικά

  • 4 κουταλιές βούτυρο
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 κρόκους
  • 10 κουταλιές Farine Lactee Nestle
  • 1 φλιτζάνι Neslac - 1 φλυτζάνι νερό
  • 200 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 3 κουταλιές Nesquik (στιγμιαίο ρόφημα
    με κακάο σε σκόνη)

Για την επικάλυψη

  • 4 ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη Farine Lactee Nestle, εναλλάσσοντάς τη με το γάλα Neslac και ανακατεύουμε.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε το μίγμα.

Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο ίσες ποσότητες, όπου στη μία προσθέτουμε το Nesquik.

Επικάλυψη:

Ανακατεύουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να σφίξει.

Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας αργά.

Σε μία ορθογώνια φόρμα για παγωτό, ρίχνουμε το μίγμα με την άσπρη κρέμα.

Από πάνω ρίχνουμε το σοκολατένιο μίγμα και τέλος το μίγμα της μαρέγκας.

Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη.