Sort by
Sort by

Για έναν πλανήτη με περισσότερη φυτική διατροφή

 

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υιοθετούν μια φυτική διατροφή. Στη Nestlé στηρίζουμε αυτή τη στροφή αφού επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι μια διατροφή που βασίζεται σε φυτικές τροφές είναι περισσότερο βιώσιμη και υγιεινή. 

 

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική και την Αυστραλία, διαθέτουμε προϊόντα από φυτικές πρώτες ύλες, με υψηλή διατροφική αξία και απαράμιλλη γεύση τα οποία συμπληρώνουν τη γκάμα των προϊόντων μας και συμβάλλουν σε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, προσφέροντας στους ανθρώπους εξαιρετικές εναλλακτικές επιλογές.
 
Το κρέας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής για πολλούς ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που μειώνουν τη κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών αυξάνεται διαρκώς, στο πλαίσιο μιας πιο υγιεινής διατροφής με περισσότερες φυτικές επιλογές. Στην Ελλάδα, η πλειοψηφία των καταναλωτών είναι κρεατοφάγοι. Ένα μικρό ποσοστό (2%) είναι vegetarians ή vegans αλλά το ποσοστό αυτό βαίνει αυξανόμενο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων (30%) μειώνουν τα ζωικά προϊόντα, υιοθετώντας ένα πιο ευέλικτο σχήμα με βάση τη φυτική διατροφή,  χωρίς ωστόσο να αποκλείουν το κρέας ή τα γαλακτοκομικά τα οποία επιλέγουν να καταναλώνουν σε μικρότερη συχνότητα. Είναι  οι λεγόμενοι “flexitarians”
(Source: GlobalData, survey of 710 consumers, 2019).

 

Προσφέροντας περισσότερες φυτικές επιλογές
 

image1-Plant Based Food

 

Η στροφή σε μια διατροφή βασιζόμενη σε περισσότερες φυτικές επιλογές έχει μεγάλη σημασία τόσο για την καλύτερη υγεία όσο και για τη μάχη ενάντια στη κλιματική αλλαγή. Η επιλογή μας να προσφέρουμε περισσότερα φυτικά προϊόντα αποτελεί ένα ακόμη βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στη δέσμευσή μας για καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μέχρι το 2050, συμβάλλοντας στον φιλόδοξο στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1.5 °C.

Ένας από τους τρόπους ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα, είναι η στροφή προς τη παραγωγή φυτικών τροφίμων. Μια διατροφή που βασίζεται σε φυτικές τροφές είναι πιο υγιής και βιώσιμη, αλλά και η παραγωγή φυτικών προϊόντων έχει μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα σε σχέση με την ζωική παραγωγή.

Η Nestlé διαθέτει ένα μεγάλο και εξειδικευμένο δίκτυο με πάνω από 300 επιστήμονες διατροφής και chefs οι οποίοι μελετούν, αξιολογούν και σχεδιάζουν διαρκώς νέες συνταγές και προϊόντα που βασίζονται σε φυτικά συστατικά. 

Η σειρά φυτικών προϊόντων Garden Gourmet στην Ευρώπη συνεχίζει να αναπτύσσεται.
Στην Ελλάδα ήδη κυκλοφορούν σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ τα προϊόντα Garden Gourmet Sensational Burger, Sensational Λουκάνικο και τα Nuggets, προϊόντα από 100% φυτικά συστατικά, πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, χωρίς χοληστερόλη, χωρίς συντηρητικά, για όσους ακολουθούν μια φυτική διατροφή ή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και αναζητούν κάτι εναλλακτικό του κρέατος.

 

image2-Plant Based Food

 

Στην Ελλάδα επίσης διατίθεται σε καταστήματα εστίασης, το φυτικό ρόφημα WUNDA, που αποτελεί υποκατάστατο του κλασικού γάλακτος, από πρωτεΐνη μπιζελιού και με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα για το περιβάλλον. Ιδανική επιλογή για προσθήκη σε ροφήματα καφέ, για όσους ακολουθούν μια φυτική διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά. 

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να αυξήσουν την κατανάλωση φυτικών τροφίμων αλλά και να καλύψουμε την ανάγκη όσων θέλουν να ακολουθήσουν μια φυτική διατροφή. Γι’ αυτό και αγαπημένες μάρκες μας όπως ο καφές Nescafé προσφέρουν επιλογές όπως ο Nescafé Cappuccino με φυτικό γάλα, σε 2 εκδοχές, αμύγδαλο και καρύδα, με 100% φυτικά συστατικά και πλούσια κρέμα, κατάλληλο για vegans αλλά και όσους ακολουθούν μια διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά. 

Τα παραπάνω είναι απλώς η αρχή. Δεν σταματάμε εδώ. Δημιουργούμε νέα φυτικά προϊόντα με γνώμονα πάντα την ποιότητα, τη γεύση και την υψηλή διατροφική αξία. Για να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για μια καλύτερη, πιο υγιεινή και βιώσιμη διατροφή και ένα υγιές μέλλον του πλανήτη .


Μάθε περισσότερα:
Introducing a plant-based superhero | Nestlé Global (nestle.com)
Growing a plant-based future | Nestlé Global (nestle.com)

Σχετικά άρθρα