Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Συνάντηση εκπροσώπων της Nestlé με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Back to Press releases
Αθήνα,
26.08.2013

Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με εκπροσώπους του Ομίλου Nestlé στα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου. Κεντρικό θέμα συζήτησης η πρόθεση της Nestlé να συνεχίσει να επενδύει στην ελληνική αγορά αλλά και η πρόσφατη δέσμευση που ανέλαβε η εταιρεία να βοηθήσει τουλάχιστον 20.000 νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών σε όλη την Ευρώπη να βρουν εργασία μέσα στα επόμενα χρόνια, με την Ελλάδα να κατέχει ιδιαίτερη θέση μέσα σε αυτή την πρωτοβουλία.

Στο πλαίσιο λοιπόν, αυτής της ενεργοποίησης και επιβεβαιώνοντας τη σημασία που έχει η χώρα μας για τον Όμιλο Nestlé, επισκέφτηκαν σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο ο Eπικεφαλής Ζώνης Ευρώπης κ. Laurent Freixe, ο Head of Operations Ζώνης Ευρώπης, κ. Παύλος Κιόρτσης, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος Nestlé Ελλάς, κ. Laurent Dereux. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Σαμαρά, η οποία διήρκησε σαράντα λεπτά, ο κ Freixe τόνισε την πρόθεση της Nestlé Ελλάς να υλοποιήσει άμεσα μια σειρά από ενέργειες που θα επιτρέψουν σε περισσότερους από 120 νέους να απασχοληθούν στην εταιρεία, με προοπτική ο αριθμός αυτός να ξεπεράσει τους 500 μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Οι ενέργειες αυτές αφορούν κυρίως σε εποχικές θέσεις με εμπορική κατεύθυνση, αλλά και θέσεις μαθητείας και καθοδήγησης από μάνατζερ που θα αναλάβουν ρόλο μέντορα για νέους ανθρώπους, ενισχύοντας τις ικανότητές τους και τις πιθανότητές τους για μελλοντική απορρόφηση στον επαγγελματικό στίβο.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν παρέλειψαν να τονίσουν στον Έλληνα Πρωθυπουργό τη μακρόχρονη παρουσία της Nestlé στην Ελλάδα, η οποία, μέσω των προϊόντων της, βρίσκεται δίπλα στην ελληνική οικογένεια για περισσότερα από 100 χρόνια. Ακόμα, σημειώθηκε το γεγονός ότι η εταιρεία σήμερα λειτουργεί 4 εργοστάσια στην Ελλάδα και απασχολεί πάνω από 1.000 μόνιμους εργαζομένους, ενώ, πάνω από το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών της προέρχεται από προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας. Τέλος, αναφορικά με τον τομέα των επενδύσεων, για τον οποίο δίνει πραγματικό αγώνα η ελληνική κυβέρνηση,  ο Επικεφαλής της Nestlé Ελλάς επιβεβαίωσε πως, παρά τις προκλήσεις από τις οικονομικές συνθήκες η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται και για το 2013 προβλέπονται επενδύσεις ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ κάτι που φάνηκε να ικανοποιεί ιδιαίτερα και την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, υπήρξε ιδιαίτερα δεκτικός απέναντι στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων από την πλευρά της κυβέρνησης και τόνισε την αξία που έχει το γεγονός ότι αγγίζει τον νευραλγικό τομέα της απασχόλησης των νέων.

Από την πλευρά του ο κ. Laurent Freixe ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για τη συνάντηση και δήλωσε: «Συμφωνούμε ότι οι κυβερνήσεις από μόνες τους δεν μπορούν να λύσουν το φλέγον πρόβλημα της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη - οι εταιρείες οφείλουν να παίξουν και αυτές το ρόλο τους». Και συνέχισε τονίζοντας πως: «Εμείς, ως Nestlé, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε σε ένα σημαντικό αριθμό νέων ανθρώπων την ευκαιρία να μάθει και να εξελιχθεί μέσα στην εταιρεία μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πρωτοβουλία μας βρίσκει την υποστήριξη και της κυβέρνησης, την οποία συγχαίρουμε για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει αλλά και τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει μέχρι σήμερα μέσα σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό κλίμα».

Στόχος της Nestlé είναι αυτές οι δουλειές και η πρακτική άσκηση να αποτελέσουν το πρώτο βήμα στην εργασιακή πορεία μέσα σε μια εταιρεία, η οποία αναγνωρίζει πάντα την ενέργεια, το ταλέντο και την αποφασιστικότητα της νεότερης γενιάς, ενώ μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της ότι θα συνεχίσει να επενδύει και να προσφέρει στις κοινωνίες στις οποίες λειτουργεί.

Article Type