Τάρτα με πράσα και ζαμπόν

Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 30’
Ψήσιμο: 10’


 

Υλικά

  • 1 πράσο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • 1 πακέτο ζύμη για τάρτα
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλιά της σούπας Maggi Νοστιμιά
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το πράσο σε ροδέλες.

Σοτάρουμε το πράσο με το λάδι.

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και τη Maggi Νοστιμιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Τοποθετούμε τη ζύμη για την τάρτα σε μια φόρμα τάρτας.

Κόβουμε το ζαμπόν σε κομματάκια και το βάζουμε στη φόρμα.

Προσθέτουμε τα πράσα.

Ρίχνουμε από πάνω το μίγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου.