Ντοματόσουπα

Μερίδες: 6-8

Υλικά

  • 1 φακελάκι Ντοματόσουπα Maggi
  • 2 ώριμες φρέσκιες ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 200 γρ. γάλα
  • πιπέρι
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 6 ποτήρια νερό
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • λίγο ξίδι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και προσθέτουμε το φακελάκι Ντοματόσουπα της Maggi.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες και όσο πιπέρι θέλουμε.

Αφού οι ντομάτες βράσουν καλά, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις λιώνουμε και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το βασιλικό.

Στο μπλέντερ χτυπάμε το γάλα με το αβγό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.