Φιλέτα γλώσσας με πουρέ πατάτας

Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 30’


 

Υλικά

  • 8 φιλέτα γλώσσας
  • 50 γρ. ψίχα από άσπρο ψωμί
  • 25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 25 γρ. τριμμένο κουκουνάρι
  • λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • το χυμό ενός λεμονιού
  • 25 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κουταλάκι Maggi Νοστιμιά
  • 1 πακέτο Πουρέ Πατάτας Maggi
  • 2 κουταλάκια ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ψίχα του ψωμιού, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι, το μαϊντανό και το ελαιόλαδο.

Περνάμε από αυτό το μίγμα τα φιλέτα γλώσσας προσεκτικά και τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί.

Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, τη MAGGI Νοστιμιά και το βούτυρο και περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τα φιλέτα γλώσσας.

Ψήνουμε στο γκριλ τα φιλέτα γλώσσας για 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας MAGGI ακολουθώντας τις οδηγίες παρασκευής.

Σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα τον πουρέ και τα φιλέτα και πασπαλίζουμε με το άνηθο.