Μπισκοτάκια με πορτοκάλι και σοκoλάτα

Μερίδες: 8
Προετοιμασία: 15’
Ψήσιμο: 7


 

Υλικά

  • 100 γρ. Nestle Dessert
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

Μέσα σε μια κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το αλεύρι, το βούτυρο, τη λιωμένη σοκολάτα και την αμυγδαλόψιχα.

Μέσα στο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αβγού σε μαρέγκα και κατόπιν τα ενσωματώνουμε στο μίγμα.

Τοποθετούμε στο ταψί χαρτί ψησίματος, βάζουμε πάνω μικρά μπαλάκια και ψήνουμε για 7 λεπτά.

Ξεκολλάμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη ζύμη και με έναν πλάστη ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε μπισκοτάκια.