Καρπουζοσαλάτα

Υλικά

  • 1,5 κιλό καρπούζι χωρίς κουκούτσια (καθαρό βάρος)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνας (30 γρ.)
  • 100 ml γλυκό λευκό κρασί
  • 50 γρ. χυμό λεμονιού
  • φύλλα φρέσκιας μέντας ή δυόσμου

Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τα 750 γρ. καρπουζιού στο μπλέντερ πολύ καλά.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χυμό με τη ζάχαρη και βράζουμε έως ότου η ζάχαρη λιώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μίγμα σε ένα χαμηλό παραλληλόγραμμο ταψί.

Αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου σφίξει.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, κόβουμε σε μικρούς κύβους το γλυκό και το καρπούζι, επίσης.

Το σερβίρουμε κρύο, σε ατομικά μπολ, βάζοντας ανακατεμένα κομμάτια από το καρπούζι και από το γλυκό.

Πασπαλίζουμε με μέντα ή δυόσμο.