Η Nestlé στην Ελλάδα

Δεν είναι τυχαίο που η ιστορία της Nestlé στην Ελλάδα ταυτίζεται με αυτή των πιο αγαπημένων προϊόντων των ελληνικών νοικοκυριών. Το όνομά της συνδέεται διαχρονικά με την ποιότητα και την καινοτομία, με μάρκες που οι Έλληνες έβαλαν πρώτα στο τραπέζι τους και στη συνέχεια στην καρδιά τους.

 

Τα πρώτα προϊόντα Nestlé πρωτοκυκλοφόρησαν στην ελληνική αγορά στα τέλη του 19ου αιώνα, σε απευθείας εισαγωγή από την Ελβετία. Το «γαλακτούχον άλευρον Nestlé» διαφημίζεται μάλιστα στην εφημερίδα Ακρόπολις στο φύλο της 2ας Φεβρουαρίου 1899 και περιγράφεται ως «πλήρης τροφή δια τα μικράς ηλικίας παιδία».

 

Ήταν η αρχή μιας σειράς από ιστορίες και προϊόντα που μεγάλωσαν μαζί με την ελληνική ιστορία. Ο Nescafé Frappé, μια διάσημη ελληνική «πατέντα» που προέκυψε κατά λάθος και τα αγαπημένα μαγειρικά προϊόντα Maggi ενσωματώθηκαν στα ελληνικά νοικοκυριά εξίσου καλά με δύο σπουδαία ελληνικά προϊόντα, τον ελληνικό καφέ Λουμίδης Παπαγάλος και το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή.

Τα δημητριακά πρωινού είναι ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρείας και της χώρας
. Πίσω όμως από πολλές ακόμη αγαπημένες μπράντες που όλοι γνωρίζουμε, στην ιστορία της Nestlé στην Ελλάδα εντάσσονται τα εργοστάσια και οι άνθρωποί της, το πιο πολύτιμο περιουσιακό της στοιχείο.