Πρωτοβουλία των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Nestlé για τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Κοντά στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS της Βάρης βρέθηκαν για μια ακόμη φορά χθες οι άνθρωποι της Nestlé. Αφορμή στάθηκε η παράδοση από την πλευρά της εταιρείας επιταγής ύψους €35.760, ποσού που συγκέντρωσαν οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της Nestlé στην Ελβετία για την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρη ανακατασκευή των παιδικής χαράς στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, αλλά και τη διατροφή των παιδιών και νέων που μένουν στα Παιδικά Χωριά SOS, στον Ξενώνα Ελίζα και τις Στέγες Νέων.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Άννα Κλετσίδου, μια Ελληνίδα που εργάζεται στα κεντρικά γραφεία της Nestlé. Ως αποτέλεσμα οι Έλληνες εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Nestlé στην Ελβετία κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν μια μη κυβερνητική οργάνωση στην Ελλάδα, ενώ η ενέργεια είχε από πολύ νωρίς την ενεργή και ενθουσιώδη υποστήριξη του Ομίλου και ιδιαίτερα της Ζώνης Ευρώπης. Έτσι η ενέργεια επεκτάθηκε σε όλους τους εργαζομένους στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Nestlé και η εταιρεία δεσμεύθηκε να διπλασιάσει το ποσό που θα συγκεντρωνόταν από τις δωρεές των εργαζομένων. Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ήταν η κοινή επιλογή λόγω του αναγνωρισμένου τους έργου και της σταθερής υποστήριξης που ήδη λαμβάνουν από τη Nestlé στην Ελλάδα. Στην ενέργεια συγκέντρωσης πόρων συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της Nestlé στην Ελλάδα.

Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο των Παιδικών Χωριών SOS αλλά και την αυξημένη στις μέρες μας σημασία παρόμοιων πρωτοβουλιών, η επιταγή παραδόθηκε από τον Επικεφαλής Ζώνης Ευρώπης του Ομίλου Nestlé, κ. Laurent Freixe, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Στην επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό της Βάρης παρευρέθησαν οι κκ. Παύλος Κιόρτσης, Head of Operations Zone Europe, o Laurent Dereux Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς και Υπεύθυνος για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Άννα Κλετσίδου.

Τα στελέχη της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και από κοντά τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS της Βάρης και τις οικογένειές τους, να συζητήσουν για την καθημερινότητά τους και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Χωριού, αποκτώντας έτσι ακόμη καλύτερη εικόνα για την αγάπη και τη φροντίδα που βρίσκονται στο επίκεντρο του οράματός του αλλά και για τις ανάγκες του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Laurent Freixe σχολίασε: «Το να δημιουργούμε όφελος για τις κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε αποτελεί για όλους εμάς στη Nestlé αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας, ο τρόπος που κάνουμε κάθε μέρα τη δουλειά μας. Είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουμε σε μία τόσο διαφορετική πρωτοβουλία των εργαζομένων μας, ιδιαίτερα όταν ο τελικός αποδέκτης είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη οργάνωση με σημαντικό και ουσιαστικό έργο για τα παιδιά στην Ελλάδα. Η σημερινή μας επίσκεψη επιβεβαιώνει τον ενθουσιασμό με τον οποίο υποστηρίξαμε την αρχική ιδέα, την ευαισθησία των ανθρώπων μας, αλλά και τη μακρόχρονη ιστορία και την ιδιαίτερη σχέση του Ομίλου Nestlé με την Ελλάδα.».

Η κα Άννα Κλετσίδου συμπλήρωσε: «Ως Ελληνίδα που ζει στο εξωτερικό αλλά δεν ξεχνά ποτέ την πατρίδα της, ένιωσα την ανάγκη να κάνω κι εγώ κάτι για να βοηθήσω τη χώρα μου στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Επιλέξαμε τα Παιδικά Χωριά SOS λόγω τόσο της ιδιαίτερης ευαισθησίας της εταιρείας μας απέναντι στα παιδιά όσο και της μακρόχρονης πλέον σχέσης ανάμεσα στη Nestlé Ελλάς και τη συγκεκριμένη οργάνωση, την οποία και θέλουμε πολύ να συνεχίσουμε. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους της Nestlé που με στήριξαν τόσο ηθικά όσο και πρακτικά σε αυτή μου την προσπάθεια, αλλά και τις οικογένειες των Παιδικών Χωριών SOS για τη χαρά που μας έδωσαν σήμερα με την υποδοχή που μας επεφύλαξαν εδώ, στα σπίτια τους».