Sort by
Sort by

Ο Όμιλος Nestlé ολοκληρώνει την εξαγορά της Pfizer Nutrition

Back to Press releases
Αθήνα

Ο Όμιλος Nestlé ολοκληρώνει την εξαγορά της Pfizer Nutrition και ενισχύει τη θέση του στην παγκόσμια αγορά προϊόντων βρεφικής διατροφής

Την εξαγορά της Pfizer Nutrition έναντι $11,85 δισεκατομμυρίων ολοκληρώνει η Nestlé.

• Η διαδικασία της ενοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας 4.500 εργαζόμενοι της Pfizer Nutrition θα ενταχθούν στο δυναμικό της Nestlé, είναι σε εξέλιξη.
• Η εξαγορά ενισχύει τις σχετικές με τη βρεφική διατροφή δραστηριότητες της Nestlé σε κεντρικής σημασίας τμήματα της αγοράς και γεωγραφικές περιοχές.
• Η κανονιστική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί στις περισσότερες αγορές.

Έπειτα από την επιτυχή έκβαση της κανονιστικής διαδικασίας στις περισσότερες αγορές, η Nestlé ολοκλήρωσε την εξαγορά της Pfizer Nutrition στις 30 Νοεμβρίου 2012. Κατά συνέπεια, η διαδικασία ενσωμάτωσης της Pfizer Nutrition στην Nestlé Nutrition, στο πλαίσιο της οποίας 4.500 εργαζόμενοι της Pfizer Nutrition θα ενταχθούν στο δυναμικό του Ομίλου Nestlé, είναι ήδη σε εξέλιξη.

Οι ισχυρές μάρκες και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Pfizer Nutrition, μαζί με την ευρεία γεωγραφική της παρουσία, συμπληρώνουν τη σχετική με τα προϊόντα βρεφικής διατροφής επιχειρηματική δραστηριότητα της Nestlé. Το 85% των πωλήσεων της Pfizer Nutrition προέρχονται από τις αναδυόμενες αγορές, πολλές από τις οποίες έχουν μεγάλο, ταχέως αυξανόμενο πληθυσμό. Βασισμένη στην με έμφαση στην ανάπτυξη στρατηγική μας, την παγκόσμια παρουσία και την πρωτοποριακή έρευνα και ανάπτυξη, το νέο μεγαλύτερο business θα ενισχύσει τη δυνατότητά μας να γίνουμε ο έμπιστος συνεργάτης όλων των γονιών, προσφέροντάς τους μια μεγαλύτερη γκάμα θρεπτικών προϊόντων βρεφικής διατροφής, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους κάνουν μια υγιή αρχή για μια υγιή ζωή.

Στην Αυστραλία, οι δεσμεύσεις για διορθωτικά μέτρα που ανέλαβε η Nestlé, οι οποίες δεν αφορούν στο συνολικό πλαίσιο της εν λόγω συναλλαγής, ικανοποίησαν τις αρμόδιες αρχές. Η διαδικασία της έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στην Kenya, την Νότιο Αφρική και πέντε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η Nestlé εξακολουθεί να εξετάζει τις στρατηγικές επιλογές της σε αυτές τις χώρες.