Sort by
Sort by

Η πρωτοβουλία της Nestlé για τη Νεανική Απασχόληση στην Ευρώπη

Back to Press releases
Αθήνα

Η Nestlé ανακοίνωσε την πρόθεσή της να βοηθήσει τουλάχιστον 20.000 νέους ανθρώπους  κάτω των 30 ετών σε όλη την Ευρώπη να βρουν εργασία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η Πρωτοβουλία της Nestlé για τη Νεανική Απασχόληση με τίτλο «Η Nestlé στην Ευρώπη» θα προσφέρει δουλειές και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις για πρακτική άσκηση και εκπαίδευση μέχρι το 2016.

Ως μέρος της καινούριας αυτής πρωτοβουλίας, περισσότερες λεπτομέρειες για την οποία θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο, η Nestlé θα ενθαρρύνει επίσης και τους ευρωπαίους προμηθευτές της να προσφέρουν εργασία, πρακτική άσκηση ή εκπαίδευση σε νέους ανθρώπους.

Ενθαρρύνοντας τους νέους

«Οι κυβερνήσεις από μόνες τους δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη - οι εταιρείες πρέπει να παίξουν και αυτές το ρόλο τους», ανέφερε ο  Laurent Freixe, Nestlé Executive Vice-President και Zone Director για την Ευρώπη.

«Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε σε ένα σημαντικό αριθμό νέων ανθρώπων την ευκαιρία να μάθει και να εξελιχθεί μέσα στην εταιρεία μας».

«Αυτές οι νέες ευκαιρίες αποτελούν το άμεσο αποτέλεσμα της συνεχούς ανάπτυξης και επένδυσής μας στην Ευρώπη», προσέθεσε.

Επενδύοντας στην Ευρώπη

Παρά τις προκλήσεις από τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα, η Nestlé συνεχίζει να σημειώνει ανάπτυξη και να επενδύει στην Ευρώπη.

Οι πρόσφατες επενδύσεις συμπεριλαμβάνουν την επέκταση του εργοστασίου του Nestlé Professional Davigel στην περιοχή Noyal-Pontivy στη Γαλλία, καθώς και νέες γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο Nescafé Dolce Gusto στη Girona της Ισπανίας, για να διπλασιάσουν την παραγωγή για τις κάψουλες καφέ.
 
Οι ρόλοι που θα προσφερθούν ως μέρος της πρωτοβουλίας θα αφορούν σε όλους τους διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς  και σε όλα τα επίπεδα στην εταιρεία-από υπάλληλους εργοστασίου μέχρι βοηθούς πωλήσεων και διοικητικά στελέχη.

Η Nestlé σκοπεύει να αξιοποιήσει ταλαντούχους νέους με επαγγελματικά προσόντα και εκπαίδευση, καθώς και αποφοίτους, οι οποίοι  αναζητούν την πρώτη τους θέση μετά το πανεπιστήμιο.

Μαζί με τους νέους, η Nestlé συνεχίζει να προσφέρει ρόλους σε αυτούς που διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία αλλά και να απαντά στις ανάγκες των παλαιότερων υπαλλήλων της.

Ως μέρος της πρωτοβουλίας για τη Νεανική Απασχόληση, σε όσους προσληφθούν θα προσφερθούν επίσης εκπαιδευτικά σεμινάρια και συμβουλές επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και καθοδήγηση από τους συναδέλφους στη Nestlé ώστε να τους βοηθήσουν να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να εισέλθουν στη μελλοντική αγορά εργασίας.

«Θέλουμε αυτές οι δουλειές και η πρακτική άσκηση να αποτελέσουν το πρώτο βήμα στην εργασιακή πορεία μέσα σε μια εταιρεία, η οποία αναγνωρίζει πάντα την ενέργεια, το ταλέντο και την αποφασιστικότητα της νεότερης γενιάς», δήλωσε ο κ. Freixe.