Ποια είναι η διατροφική αξία των προϊόντων της Nestlé;

Στη Nestlé πιστεύουμε ότι η σωστή διατροφή είναι βάση για καλή υγεία. Τα προϊόντα της Nestlé υπάγονται σε διαρκείς ποιοτικούς και διατροφικούς ελέγχους και συνεχώς δημιουργούνται νέες συνταγές ή και βελτιώνονται οι παλιές έτσι ώστε να παραχθούν προϊόντα με καλύτερο διατροφικό προφίλ που ανταποκρίνονται πλήρως στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και στις σύγχρονες απαιτήσεις της επιστήμης και των καταναλωτών. Ελέγχονται όλες οι συνταγές τόσο για τα γευστικά όσο και τα διατροφικά τους χαρακτηριστικά. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη νέων, αξιόπιστων, γευστικών και πάνω απ’ όλα ποιοτικών προϊόντων.

Ορισμένες δράσεις της Nestlé προς την κατεύθυνση αυτή είναι:

  • Μείωση ζάχαρης, λιπαρών, κορεσμένων λιπαρών, αλατιού και αφαίρεση trans λιπαρών από τις συνταγές μας.
  • Εμπλουτισμός βρεφικών κρεμών με προβιοτικά που βοηθούν στην καλή υγεία του εντέρου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού.
  • Μείωση ή και αφαίρεση ζάχαρης και αλατιού από συνταγές βρεφικών τροφών. Για να αποκτά το παιδί υγιείς διατροφικές συνήθειες από μικρή ηλικία.
  • Δημιουργία παγωτών χωρίς λιπαρά και ζάχαρη και ιδιαίτερα παιδικά παγωτά με 70% γάλα, 30% λιγότερη ζάχαρη και 50% λιγότερα λιπαρά σε σχέση με τα υπόλοιπα παγωτά της γκάμας.
  • Όλη η γκάμα των δημητριακών πρωινού της Nestlé είναι ολικής άλεσης και εμπλουτισμένα με βιταμίνες και μέταλλα. Συμβάλλουν έτσι στην ημερήσια πρόσληψη σε φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία.
  • Προϊόντα καφέ χωρίς καφεΐνη, με την αποκαφεϊνοποίηση να γίνεται με τη χρήση νερού σαν φυσικό διαλύτη και όχι τη χρήση οργανικών χημικών διαλυτών. Θέλετε κάτι ακόμα; Είμαστε στη διάθεσή σας!