Sort by
Sort by

Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία

nestle-kids-title

Στόχος μας να βοηθήσουμε 50 εκατομμύρια παιδιά έως το 2030 να ζήσουν με περισσότερη υγεία.

healthier-kids

 

Η διατροφή είναι το κλειδί για την ανάπτυξη ενός υγιούς παιδιού. Αλλά όπως πάντα, η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη. Η ενθάρρυνση των παιδιών να καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά και φρούτα, εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καθώς και η κατανάλωση πρωτεϊνών από διαφορετικές πηγές (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, γαλακτοκομικά) ή ακόμα και από φυτικές πηγές, μπορεί να είναι μια πρόκληση για τους γονείς.

Με το πρόγραμμα «Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία», ενώνουμε όλες τις προσπάθειές μας υποστηρίζοντας τους γονείς στο ταξίδι τους να μεγαλώσουν υγιή παιδιά. Παράγουμε νέα θρεπτικά προϊόντα, αναπτύσσουμε εργαλεία  για την εκπαίδευσή των παιδιών πάνω στη σωστή και ισορροπημένη διατροφή ενώ παράλληλα προσφέρουμε διατροφικές πληροφορίες, ενημερωτικά άρθρα και υγιεινές συνταγές για τους γονείς. Φιλοδοξία μας μέχρι το 2030 είναι να βοηθήσουμε 50 εκατομμύρια παιδιά να έχουν καλύτερη και πιο υγιή ζωή.

Η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία των γευμάτων μαζί με τους γονείς, τα βοηθά να υιοθετήσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής τους και αυξάνει την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τη συνεργασία των παιδιών με τους γονείς στη κουζίνα για την προετοιμασία του φαγητού.

#CookTogether

Γιατί το καλύτερο γεύμα είναι αυτό που φτιάχνουμε μαζί;

Μελέτες δείχνουν ότι όταν τα παιδιά βοηθούν στη προετοιμασία των γευμάτων, τα γεύματα αυτά έχουν συνολικά μεγαλύτερη διατροφική αξία [1,2,3*]
Τα παιδιά που βοηθούν στην προετοιμασία των γευμάτων, καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά
[4,5,6*]
Τα παιδιά που βοηθούν στην προετοιμασία των γευμάτων εμφανίζουν μεγαλύτερη προτίμηση σε λαχανικά
[7,8,9*]

1. Overall diet quality was higher among Canadian fifth graders who helped prepare home meals at least once a week compared with those who never helped with meal preparation (Chu YL et al. J Nutr Educ Behav. 2014;46:304-8)

2. A cross-sectional study in Australia showed that boy (not girls) with the “healthful” dietary pattern were more involved in helping make meals than boys with an “energy-dense” eating pattern (Leech RM et al. Appetite. 2014;75:64-70)

3. Helping with cooking was positively associated with adhering to a healthy Mediterranean diet in 7th-9th graders in Portugal (Leal FM et al. Persp in Pub Health. 2011;131:283-7)

4. Canadian fifth graders who regularly helped prepare home meals ate 1.4 more servings of fruits and vegetables per day (combined) than children who never prepared meals (Chu YL et al. J Nutr Educ Behav. 2014;46:304-8)

5. Japanese children (10-11 years old) who helped with meal preparation were more likely to eat vegetables and fruits every day compared to those who did not participate in meal preparation (Nozue M et al. Nutr Res Pract. 2016; 10:359-63)

6. Involving young children (2-5y) in food preparation increased frequency of fruit and vegetable intakes (Shim JE et al. J Nutr Educ Behav. 2016;48:311-7)

7. Helping to cook meals regularly was associated with a 10% increase in preference for vegetables in 5th graders in Canada (Chu YL et al. Pub Health Nutr. 2013;16:108-12)

8. Increased involvement or extent of parental encouragement for children to help with food preparation was positively associated with preferences for vegetables in 3-7 year old children (Vollmer RL and Baietto J. Appetite. 2017;113:134-40)

9. Preschoolers were more willing to eat vegetables when the child helped prepare recipes with vegetables (Ugalde M et al. JMIR Serius Games. 2017;5:e20)

Κάντε κλικ εδώ για να βρείτε νόστιμες και θρεπτικές συνταγές για να μαγειρέψετε με τα παιδία σας

www.maggicooking.gr

www.glikessintages.gr

 

Δύο βασικοί στόχοι του προγράμματος

  

1. Να επιταχύνουμε τη διατροφική βελτίωση των προϊόντων μας

 

Για να διασφαλίσουμε την κάλυψη των διατροφικών αναγκών και την επίτευξη μιας υγιούς ζωής των καταναλωτών μας, έχουμε ήδη πετύχει:

  • Τη μείωση 40.000 τόνων ζάχαρης και 6.200 τόνων κορεσμένων λιπαρών από το 2014 σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα, αφαιρέσαμε συνολικά από τα προϊόντα μας 28 τόνους ζάχαρης  πετυχαίνοντας μια μέση μείωση κατά 26%, ενώ στη κατηγορία των δημητριακών πρωϊνού η μείωση φτάνει έως και 40%.
  • Αφαιρέσαμε 15.000 τόνους αλάτι από το 2012. 
  • Αυξήσαμε τον αριθμό των εμπλουτισμένων τροφίμων με βιταμίνες και μέταλλα κατά 174 δις μερίδες το 2017. 
  • Το 99,8% των προϊόντων μας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι απαλλαγμένο από υδρογονωμένα (Trans) λιπαρά και στην Ελλάδα το 100%.

Στην Ελληνική αγορά από το 2014 έχουμε μειώσει τη ζάχαρη στα προϊόντα μας κατά 26% που αντιστοιχεί σε όγκο σε 27,5 τόνους. Ο κύριος όγκος προέρχεται από τα δημητριακά με τη μεγαλύτερη μείωση στα δημητριακά ολικής άλεσης Fitness που έφτασε μέχρι και το 40%. Ακολούθησαν τα παιδικά δημητριακά με μέσο όρο 20%. 
Παράλληλα, έχουν μειωθεί τα κορεσμένα λιπαρά κατά 21% με κύρια αντικατάσταση του φοινικέλαιου από ηλιέλαιο.

Συνεχίζουμε με επιπλέον δεσμεύσεις για το 2020:

  • Να προσθέσουμε 750 εκ. μερίδες λαχανικών.
  • Να προσθέσουμε τουλάχιστον 300 εκ. μερίδες συστατικών πλούσιων σε φυτικές ίνες και ξηρών καρπών στα προϊόντα μας. 
  • Να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τη ζάχαρη κατά 5%.
  • Να μειώσουμε ακόμη περισσότερο το αλάτι κατά 10%.
nestlekids2

 

 

Πρόσφατες προϊοντικές κυκλοφορίες 

Το 2018 κυκλοφορήσαμε στην αγορά πάνω από 1.300 προϊόντα με υψηλή διατροφική αξία, προσθέτοντας στα 1.000 προϊόντα του 2017. Την ίδια χρονιά, παρείχαμε πάνω από 184 δισεκατομμύρια μερίδες εμπλουτισμένων προϊόντων σε χώρες όπου οι άνθρωποι στερούνται ζωτικής σημασίας μικροθρεπτικά συστατικά όπως ιώδιο και σίδηρο.

Μερικά παραδείγματα:

kids-maggie

Μαγειρικά Προϊόντα Maggi

Η Maggi εφαρμόζει την αρχή «Simply Good» για να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για καλύτερη διατροφή, χρησιμοποιώντας στα προϊόντα της μόνο συστατικά που γνωρίζετε, περισσότερα λαχανικά και υλικά πλούσια σε φυτικές ίνες καθώς και λιγότερο αλάτι. Παρέχει ακόμη και βιολογικές επιλογές όπως τη Maggi Νοστιμιά ΒΙΟ, για να κάνει το καθημερινό μαγείρεμα ακόμη πιο θρεπτικό.

nestlekids3

Επίσης μπορείτε να βρείτε πολλές και θρεπτικές συνταγές για να μαγειρέψετε για όλη την οικογένεια στην ιστοσελίδα μας www.maggicooking.gr όπου ένα τμήμα είναι αφιερωμένο σε υγιεινές συνταγές για παιδιά. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ

healthier kids Naturness ΒΙΟ

Βιολογικές Παιδικές τροφές NaturNes Βio

Νέα σειρά βιολογικών βρεφικών και παιδικών τροφών NaturNes Βio με δημητριακά, λαχανικά, φρούτα ή ακόμα και έτοιμα γεύματα με κρέας, στοχεύουν να φέρουν το καλύτερο της φύσης στα μωράκια μας. Παρασκευάζονται από 100% βιολογικά υλικά ειδικά για παιδιά χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ή άλλων τεχνητών χρωμάτων και συντηρητικών. 

healthier kids Nutri puffs

Παράλληλα ήρθαν και τα Nutri Puffs, ειδικά σχεδιασμένες μπουκίτσες δημητριακών χωρίς ζάχαρη, από 100% βιολογικά υλικά για παιδιά από 10 μηνών και πάνω, ένα ιδανικό και θρεπτικό σνάκ για τα παιδιά.

healthier kids fitness bio

Δημητριακά πρωϊνού της Nestlé

Κυκλοφόρησαν τα νέα δημητριακά ολικής αλέσεως Fitness Bio, η βιολογική εκδοχή των δημητριακών πρωινού. Χωρίς τεχνητά χρώματα και συντηρητικά και με βιολογικά δημητριακά ολικής αλέσεως σαν πρώτο συστατικό.

fitness slow release energy

Στη γκάμα προστέθηκαν και τα Fitness Granola με κύριο συστατικό τη βρώμη και με ισομαλτουλόζη, έναν υδατάνθρακα αργής απορρόφησης με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τη ζάχαρη, που απελευθερώνει ενέργεια πιο σταδιακά και μας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα.

healthier kids Alphabet

Στα παιδικά δημητριακά πρωινού, η καινοτομία δεν σταμάτησε εδώ. Η διατροφή των παιδιών είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Nestlé. Έτσι στην Ελληνική αγορά κυκλοφόρησε το Nesquik Alphabet, με 30% λιγότερη ζάχαρη (το χαμηλότερο ποσοστό στην αγορά των σοκολατούχων παιδικών δημητριακών μέχρι σήμερα), 82% δημητριακά και 58% Ολική άλεση, εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, ασβέστιο και σίδηρο.

all natural

Αλλά και το NESQUIK® All Natural Νιφάδες Βρώμης με κακάο, το 1ο προϊόν βρώμης για παιδιά, με όλα τα οφέλη της βρώμης και ταυτόχρονα την ευχάριστη γεύση του κακάο, και αποκλειστικά με 100% φυσικά συστατικά.

 

2. Να βοηθήσουμε στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών μέσα από υποστηρικτικά προγράμματα και υπηρεσίες

Η ανάπτυξη των παιδιών και η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών είναι δύσκολη υπόθεση και πολλές φορές οι γονείς χρειάζονται βοήθεια.  Στη Nestlé, αναπτύσσουμε προγράμματα και υπηρεσίες για να παρέχουμε διατροφικές γνώσεις, υγιεινές συνταγές και πρακτικές συμβουλές στους γονείς.

Το 2018, τα προγράμματα Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία, αγκάλιασαν και βοήθησαν 29 εκατομμύρια παιδιά σε 86 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μερικά Παραδείγματα:
 

kids-maggie-cooking

Maggi

Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν στη διαδικασία του μαγειρέματος τείνουν να τρώνε πιο υγιεινά. Το μαγείρεμα κάνει τη διαφορά! Η Maggi προσφέρει συνταγές και μαγειρικές συμβουλές για να βοηθήσουν τις οικογένειες να μαγειρεύουν νόστιμα και ισορροπημένα γεύματα που τα παιδιά θα αγαπήσουν. Μπορείτε να βρείτε πολλές και θρεπτικές συνταγές για να μαγειρέψετε για όλη την οικογένεια στην ιστοσελίδα μας www.maggicooking.gr όπου ένα τμήμα είναι αφιερωμένο σε υγιεινές συνταγές για παιδιά. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

baby and me 2

Nestlé Baby & me

Η υιοθέτηση σωστών συνηθειών διατροφής από νεαρή ηλικία είναι απαραίτητη για να εξελιχθούν τα παιδιά σε υγιείς ενήλικες. Το Nestlé Baby & Me προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες διατροφής στους γονείς κατά τις πρώτες 1000 ημέρες της ζωής του παιδιού - από την εγκυμοσύνη μέχρι τα 2α γενέθλιά του.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να δώσει τη δυνατότητα στους γονείς να προσφέρουν στα παιδάκια τους το καλύτερο όσον αφορά τη διατροφή τους. Οι υπηρεσίες μας, κυρίως στο διαδίκτυο, περιλαμβάνουν οδηγίες και online μαθήματα που μετατρέπουν τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα σε απλές, πρακτικές συμβουλές για τη διατροφή των παιδιών. Το πρόγραμμα διατίθεται σε περισσότερες από 50 χώρες και σχεδόν 10 εκατομμύρια γονείς είναι σήμερα εγγεγραμμένοι. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

nestle-and-worldchefs-promote-healthier-eating-children

Η Nestlé Professional και η Παγκόσμια Ημέρα των Σέφ

Για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Μαγείρων, οι σεφ σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται μαζί με δασκάλους και γονείς για να μοιραστούν την αγάπη τους για την μαγειρική και να διδάξουν στα παιδιά βασικές και υγιεινές μαγειρικές δεξιότητες. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο και απασχολεί πάνω από 10 εκατομμύρια σεφ στις τοπικές κοινότητες. Μάθε περισσότερα.

healthierkids.jpg

Προγράμματα «Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία»

Στην Ελλάδα με τα προγράμματά διατροφικής εκπαίδευσης έχουμε προσφέρει εκπαίδευση σε πάνω από 110.000 παιδιά. Το 2019 σχεδιάσαμε ένα εκπαιδευτικό εργαλείο το «Διατροφικό Πιάτο». Πρόκειται για ένα σουπλά που στόχο έχει να εκπαιδεύσει τα παιδιά πάνω σε θέματα σωστής διατροφής καθώς και την αξία της ισορροπημένης μερίδας.

Διατροφικό Πιάτο

Στην Ελλάδα με τα προγράμματά διατροφικής εκπαίδευσης έχουμε προσφέρει εκπαίδευση σε πάνω από 110.000 παιδιά. Το 2019 σχεδιάσαμε ένα εκπαιδευτικό εργαλείο το «Διατροφικό Πιάτο». Πρόκειται για ένα σουπλά που στόχο έχει να εκπαιδεύσει τα παιδιά πάνω σε θέματα σωστής διατροφής καθώς και την αξία της ισορροπημένης μερίδας.

 

Οι Μάρκες μας στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή

Με οδηγό τον σκοπό της εταιρείας μας να βελτιώσουμε τη ποιότητας ζωής και να συμβάλουμε σε ένα πιο υγιές μέλλον, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διασφαλίσουμε ότι οι μάρκες προϊόντων μας θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να πετύχουν μια πιο καλή και υγιή ζωή.

healthier kids brands
healthier kids brands2