Sort by
Sort by

Το ταξίδι μας για μηδενικές εκπομπές ρύπων

Το ταξίδι μας για μηδενικές εκπομπές ρύπων

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν μπορεί να περιμένει, επομένως δεν θα περιμένουμε ούτε και εμείς.

Η Nestlé αξιοποιεί το μέγεθος, την κλίμακα και την απήχησή της, για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και να κάνει τη μεγάλη διαφορά. Μετασχηματίζουμε την επιχείρησή μας και χρησιμοποιούμε τους πόρους μας για να γίνουμε και εμείς παράδειγμα της αλλαγής.

Στηριζόμενοι σε μια δεκαετία δράσης, θα περιορίσουμε κατά το ήμισυ τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της εταιρείας έως το 2030 και θα επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Διαδραματίζουμε ηγετικό ρόλο μειώνοντας τις εκπομπές σε ολόκληρη την επιχείρηση και στην εφοδιαστική μας αλυσίδα. Τα συστατικά των τροφίμων και των ροφημάτων μας θα προέρχονται από καλλιέργειες στις οποίες χρησιμοποιούνται μέθοδοι βιώσιμης γεωργίας, ενώ θα προστατεύουμε τα δέντρα και τα τοπία που συμβάλλουν στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα.

 

Το μονοπάτι προς τις μηδενικές εκπομπές στηρίζεται σε τρεις βασικούς τομείς

Συνεργαζόμαστε στενά με αγρότες, προμηθευτές και με τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, έτσι ώστε να προμηθευόμαστε τα συστατικά που χρησιμοποιούμε με τρόπο που δημιουργεί θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

  • Συνεργασία με αγρότες για την υιοθέτηση πρακτικών που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στη βελτίωση των μέσων επιβίωσης
  • Ενθάρρυνση των προμηθευτών μας σε ολόκληρο τον κόσμο να γίνουν συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας προς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών
  • Φύτευση 20 εκατομμυρίων δέντρων σε ετήσια βάση για τα επόμενα 10 χρόνια
  • Διασφάλιση ότι οι προμηθευτές των βασικών ειδών που χρησιμοποιούμε θα σταματήσουν εντελώς να στηρίζονται σε εφαρμογές αποψίλωσης έως το 2022.

Αναθεώρηση των λειτουργιών της εταιρείας μας

Η επίτευξη μηδενικών εκπομπών απαιτεί την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο παράγουμε τα προϊόντα μας.

  • Μετάβαση σε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια παγκοσμίως και στις 800 εγκαταστάσεις της Nestlé
  • Ανανέωση του στόλου ιδιόκτητων ή μισθωμένων οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και επιλογή λύσεων με λιγότερες εκπομπές έως το 2022 και αντιστάθμιση των εκπομπών που απομένουν.

Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τους πόρους μας, θα μετασχηματίσουμε το χαρτοφυλάκιό μας με προϊόντα που είναι "καλά για εσάς και για τον πλανήτη".

  • Περιορισμός του αντικτύπου των συνταγών μας
  • Βελτίωση του τρόπου μέτρησης και διαχείρισης των εκπομπών
  • Μετάβαση σε προϊόντα με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

 

Μάθετε περισσότερα για το πώς αναλαμβάνουμε δράση

carousel-transport-truck
Τα εργοστάσια μας στην Ελλάδα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχουμε πετύχει μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 54% τα τελευταία 10 χρόνια, φέρνοντας μας πιο κοντά στο στόχο των μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050. Παράλληλα, φροντίζουμε για την κατάλληλη διαχείριση και αξιοποίηση των απορριμμάτων από όλες τις εγκαταστάσεις μας και έχουμε επιτύχει μηδενικά απορρίμματα προς χώρους υγειονομικής ταφής από το 2018.
girl-sunflower
Στην εφοδιαστική αλυσίδα, σε τοπικό επίπεδο, έχουμε ήδη κάνει τα πρώτα βήματα στην ηλεκτροκίνηση και σε εναλλακτικές μορφές μεταφοράς πιο φιλικές προς το περιβάλλον, έχουμε ξεκινήσει πρόγραμμα αντιστάθμισης περιβαλλοντικών ρύπων και έχουμε διαμορφώσει τον οδικό χάρτη και πλάνα ενεργειών ετήσιας μείωσης των εκπομπών CO2, που θα μας οδηγήσουν στην πραγματοποίηση των δεσμεύσεών μας.
net zero roadmap