Η Nestlé ξεδιπλώνει το σχήμα «Alliance for YOUth» στην Ευρώπη

Η Nestlé ενισχύει την επιτυχία της πρωτοβουλίας «Nestlé Needs YOUth», που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, με τη δημιουργία ενός νέου σχήματος σε συνεργασία με τους συνεργάτες της, που ονομάζεται «Alliance for YOUth» (Συμμαχία για τους Νέους).

Μέχρι σήμερα, η πρωτοβουλία «Nestlé Needs YOUth» έχει βοηθήσει σχεδόν 5.000 νέους να βρουν εργασία ή επαγγελματική εμπειρία.

Το σχήμα «Alliance for YOUth» θα συμβάλει σημαντικά στην κινητοποίηση των εταιρειών που έχουν αποφασίσει να παίξουν έναν θετικό ρόλο στην ενίσχυση των νέων στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας στην Ευρώπη.

Σήμερα στη Λισαβόνα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Pedro Passos Coelho, και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Paulo Portas και ο Υπουργός Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nestlé για την Ευρώπη Laurent Freixe, και τους συνεργάτες της Nestlé για να υπογράψουν την «Ευρωπαϊκή Συμμαχία για Θέσεις Πρακτικής Άσκησης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Με τη συμμετοχή πάνω από 150 εταιρειών από όλη την Ευρώπη,  η πρωτοβουλία της Nestlé ‘Alliance for YOUth’ είναι η πρώτη πανευρωπαϊκή ενέργεια που ξεκινά από τον επιχειρηματικό κόσμο και δεσμεύεται για καλύτερες ευκαιρίες για τους νέους σε μια απαιτητική αγορά εργασίας», δήλωσε ο Laurent Freixe, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé για την Ευρώπη.

«Εκφράζω δημόσια τον έπαινό μου προς τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που υποστηρίζει την ‘Ευρωπαϊκή Συμμαχία για θέσεις Πρακτικής Άσκησης’ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενισχύοντας ουσιαστικά τις προσπάθειες για την προώθηση της επαγγελματικής κατάρτισης και προσφέροντας θέσεις για πρακτική άσκηση και μαθητεία σε όλη την Ευρώπη», σχολίασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Barroso.

Οι συνεργάτες της Nestlé: Adecco, Axa, Cargill, CHEP, DS Smith, Ernst and Young (EY), Facebook, Firmenich, Google, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce.com, Twitter και White&Case υπέγραψαν τη δέσμευσή τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στη Συμμαχία εντάχθηκαν και 13 πορτογαλικές επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τη Nestlé Πορτογαλίας.

Άλλοι συνεργάτες από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θα ενταχθούν στην ενέργεια «Alliance for YOUth», θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο.

«Πέρα από τη δέσμευση της Nestlé να προσφέρει 500 ευκαιρίες απασχόλησης στην Πορτογαλία, οι τοπικοί μας συνεργάτες έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν τουλάχιστον 8.000 ευκαιρίες μέσα στα επόμενα 3 χρόνια», δήλωσε ο Jacques Reber, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Πορτογαλίας.

Η δέσμευση της «Alliance for YOUth»

Η «Alliance for YOUth», που ιδρύθηκε από την Nestlé, είναι μια συμμαχία από κορυφαίες εταιρείες στην Ευρώπη, οι οποίες αναγνωρίζουν ότι η ανεργία των νέων αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα στην Ευρώπη και είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν στη λύση του.

Η «Alliance for YOUth» δεσμεύεται:

1) Να είναι ενεργό μέλος της «Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για Θέσεις Πρακτικής Άσκησης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προωθώντας θέσεις πρακτικής άσκησης και μαθητείας και λειτουργώντας ως ενεργός πρεσβευτής αυτής της προσέγγισης σε όλη την Ευρώπη.

2) Να αναπτύξει μια σειρά κοινών πρωτοβουλιών για να παρέχει στους νέους σημαντική εμπειρία απασχόλησης και πρακτική άσκησης.

3) Να κινητοποιήσει τους εργαζομένους να αναζητήσουν και να υποστηρίξουν του νέους ώστε να είναι «Έτοιμοι για Εργασία», προσφέροντάς τους συμβουλές για τη σύνταξη του βιογραφικού τους και μια επιτυχημένη επαγγελματική συνέντευξη.

Σχετικά δημοσιεύματα:

Η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Nestlé για τη νεανική απασχόληση στην Αθήνα

«Follow the Sun» με την Nestlé

Δυναμικό ξεκίνημα της πρωτοβουλίας της Nestlé για τη Νεανική Απασχόληση