Η Nestlé εγκαινιάζει τo Chocolate Centre of Excellence

To Press Releases listΑυγ 23, 2009

Σε ένα ακόμη πρωτοποριακό βήμα στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας των τροφίμων προχωρά η Nestlé με την ίδρυση του Κέντρου Αριστείας Σοκολάτας -Chocolate Centre of Excellence- που εγκαινιάζει τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου στο Broc της Ελβετίας, παρουσία του CEO του Ομίλου κ. Paul Bulcke.

Το Chocolate Centre of Excellence επικεντρώνεται αποκλειστικά στην έρευνα και την ανάπτυξη της σοκολάτας και πιο συγκεκριμένα στην ανάπτυξη πολυτελών και premium προϊόντων αυτής της κατηγορίας. Στόχος του κέντρου είναι η δημιουργία των καλύτερων και των πιο καινοτόμων προϊόντων σοκολάτας σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από την αξιοποίηση της υψηλής τεχνογνωσίας που διαθέτει η Nestlé και την συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου όπως σοκολατοποιούς, γευσιγνώστες και σχεδιαστές συσκευασιών.

Το Chocolate Centre of Excellence αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δικτύου Έρευνας & Ανάπτυξης της Nestlé και είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα ερευνητικά προγράμματα που υλοποιεί η Nestlé για την σοκολάτα και το κακάο.

Η επιστημονική έρευνα της Nestlé έχει μακρά παράδοση που φθάνει έως τον 19ο αιώνα και συνεχίζεται στο παρόν, εστιασμένη στον εντοπισμό και την ικανοποίηση των απαιτήσεων των καταναλωτών. Η ετήσια επένδυσή της Nestlé σε Έρευνα και Ανάπτυξη είναι η μεγαλύτερη του κλάδου και πλησιάζει το 1,7 δισ. Ελβετικά φράγκα, ενώ το προσωπικό της στον τομέα αυτό ξεπερνά τα 3700 άτομα. Στόχος της Nestlé είναι μέσα από την συνεχή έρευνα να κάνει την διατροφή αναπόσπαστο παράγοντα ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.