Κοινωνικός Απολογισμός Ομίλου Nestlé 2015: Βοηθάμε 1 εκατομμύριο αγρότισσες παγκοσμίως

Περισσότερο από ένα εκατομμύριο γυναίκες που απασχολούνται στις αγροτικές κοινότητες της Ασίας και της Αφρικής ενδυναμώθηκαν από τη συνεργασία τους με την Nestlé, δηλώνει μια νέα αναφορά.

Η είδηση κυκλοφόρησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και αυτό όχι τυχαία. Ο ετήσιος Απολογισμός για τη Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους Nestlé στην Κοινωνία θέτει επίσης την πρόοδο της εταιρείας κατά τη διάρκεια του 2015 σε θέματα ισότητας μεταξύ των δύο φύλων, τονίζοντας ότι το 34% των διοικητικών θέσεων της εταιρείας παγκοσμίως ανήκει σε γυναίκες.

«Πάντοτε πιστεύαμε ότι για να προοδεύσουμε θα πρέπει το ίδιο να συμβαίνει και με τις κοινότητες που εξυπηρετούμε», είπε ο Πρόεδρος της Nestlé Peter Brabeck-Letmathe και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Paul Bulcke.

«Οι 39 δεσμεύσεις του Απολογισμού μας πηγαίνουν πέρα από την απλή νομιμότητα και βασίζονται σε αξίες κοινής λογικής στις οποίες πιστεύουμε, και οι οποίες καθορίζουν τη βάση όπου χτίζουμε τις δράσεις μας για τη Δημιουργία Αμοιβαίου Οφέλους».

Ο Απολογισμός της Nestlé στην Κοινωνία, που δημοσιεύεται μαζί με τον συνολικό Ετήσιο Απολογισμό του Ομίλου για το 2015, περιλαμβάνει πληροφορίες για την πρόοδο της εταιρείας στους τομείς της διατροφής, του νερού και της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας.

Μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο του Απολογισμού στα αγγλικά εδώ